Güncel Haberler

Kunter, Genç Oyuncu Yetiştirlmesi Hakkında De Colo ve Beaubois Örneklerini Verdi

Türkiye Basketbol Federasyonu başkan adaylarından Erman Kunter, genç oyuncu yetiştirme konusunda çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Sports TV’de katıldığı programda detaylı açıklamalar yapan deneyimli basketbol adamı, eski öğrencileri Nando De Colo ve Rodrigue Beaubois‘nın gelişim süreci hakkında önemli noktalara değindi.

Kunter şu ifadeleri kullandı:

Birinci sene genç oyuncuyu A Takıma alırız, onu hiç oynatmayız ancak tüm deplasmanlara bizle gelip tüm antrenmanlara bizle çıkar ve o havayı bizle birlikte tadar. Avrupa Kupası da oynadığımız için bu bir avantajdı. Bizle deplasmanlara gelir, oynamaz, hakem, atmosfer, oyun nasıl oynanıyor konusunda gözlemler yapar. Zaten fırsat olursa biz onu oyuna sokarız. İkinci senede ona 8-12 dakika arasında süre veririz. Üçüncü senesinde de 15+ dakika süre veririz. Ama bu süreyi verirken de onun bu süreyi doldurmasını isteriz. Yani 8-12 dakika az bir süre değil, önemli bir süre. Şöyle bir örnek vereyim. Kevin (Seraphin) ve Rodrigue (Beaubois) aynı sene draft oldular. Nando (De Colo) onlardan 1 sene önce ayrılmıştı. Seraphin 1. tur 24. sıradan seçilip 17.5 dakika oynuyordu. Beaubois de 25. sıradan seçildiğinde 19.5 dakikaydı. De Colo için ben çok büyük bir efor sarf ettim. Onun buralara geleceğini biliyordum. De Colo parladığı sene önünde Norman Richardson diye NBA çıkışlı oyuncu vardı. Kulüp başkanına gittim, Nando onun kadar oynar biz boşu boşuna bu adamı tutmayalım dedim ve anlaşma yoluyla onun yolunu açtık. O da zaten bir sene sonra MVP oldu.

Sports TV

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …