Güncel Haberler

Kızıl Yıldız Başkanı Covic’den Euroleague Organizasyonuna Eleştiri!

Kızıl Yıldız başkanı Nebojsa Covic, Avrupa’nın en üst seviye ligi olan Turkish Airlines EuroLeague organizasyonu hakkında çarpıcı açıklamalar yaptı.

Covic, Sırp televizyonunda bir programa katılarak Avrupa basketbolunun organizasyonu, finansal durumu ve yerel liglerle olan bağlantısı hakkında açıklamalar yaptı.

Covic, açıklamalarının büyük bir kısmında eleştirel ifadeler kullandı. Kızılyıldız başkanının açıklamalarındaki ana nokta; kulüplerin yerel ligler ve Avrupa arasında ciddi bir yük taşıdığı ve bu sebeple takvimin değişmesi gerektiğiydi. Özellikle sakatlıklar ve korona virüs sebebiyle eksiklerin artmasının kulüplere zorluklar çıkarttığı ve yerel liglerde alınan başarılı sonuçların Avrupa kupalarına katılma konusunda bir garanti vermemesi sebebiyle durumun daha da kötüleştiğini anlattı:

Her şey bize bağlı. Avrupa basketbolu organizasyonel açıdan değişmek zorunda. Bu sistem yürümüyor. ABA Ligi’nin EuroLeague ve EuroCup’a katılım konusunda hiçbir rekabetçiliği yok. Zvezda, EuroLeague’den şampiyon olduğu için wildcard aldı ancak playoff’lara kalan diğer takımlar EuroCup’ta oynayamıyor. Bazıları da FIBA Şampiyonlar Ligi’ne katılmak için elemelere katılıyor. Sporda sonuca dayalı sistem kayboldu.

EuroLeague’de olağan dışı şeyler yaşanıyor. Biz ortaklardan değiliz ancak takvimin değişmesi gerektiği kaçınılmaz. Bu şekilde dayanamayız. 18 oyuncu transfer etme şansımız yok. 14, 15 oyuncuyla sözleşme imzalamak bile zor. Kulüpler harcadıklarından daha azını kazanıyor. EuroLeague’de galip gelmek 37.000 euro’yken UEFA Avrupa Ligi’nde 700.000 euro civarında. Basketbol, kazandığından daha fazlasını harcamaya evrildi.

Eurohoops

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Milano’dan Monaco Baskını Geldi!

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Olimpia Milano konuk olduğu formda rakibi AS Monaco‘yu 80-98’lik …