Güncel Haberler

Bertomeu’nun Euroleague Başkanlığı Sona Eriyor!

Turkish Airlines Euroleague‘de bir devrin sonuna geldik.

İspanyol basketbol adamı Jordi Bertomeu’nun Euroleague’deki başkanlık görevi sona eriyor.

Turkish Airlines Euroleague’i oluşturan 11 kulüp ve hissedarlarının 2 Kasım Salı günü düzenlediği toplantıda bir oylama düzenlendi. Başkan ve CEO görevlerini yürüten Bertomeu’nun iki pozisyonunda görevinin de sona erilmesine karar verildi. Tecrübeli basketbol adamı aleyhine 6 oy, lehine de 5 oy çıktı.

Bildiğiniz üzere Asvel ile Bayern lisans sahibi olsalar da henüz oylama hakkı elde etmemişlerdi. CSKA, Zalgiris, Maccabi, Olympiakos, Panathinaikos ve Milano, Bertomeu’nun aleyhine oy kullanırken İspanyol kulüpleri ve 2 temsilcimiz lehte oy kullandılar.

30 Haziran 2022’ye görevine devam edecek olan Bertomeu’ya yeni göreve gelecek yönetim tarafından bir danışmanlık rolü teklif edilmesi bekleniyor.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …