Güncel Haberler

FIBA Şampiyonlar Ligi’nde Ekim Ayının En İyi Beşi Açıklandı (Tanıdık isimler var)

FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde 2021-22 sezonunda Ekim ayını geride bıraktık.

Organizasyondan yapılan açıklamayla Ekim ayının en iyi beşi açıklandı ve bu elit listede temsilcilerimizden de iki oyuncu yer alıyor.

Galatasaray NEF‘in çok yönlü kanat oyuncusu DeVaughn Akoon-Purcell, takımının 2-1 ile sezon başlamasını sağlayan ana faktörlerden biriydi kuşkusuz. Trinidad asıllı Birleşil Amerikalı oyuncu bu 3 maçta 25.0 sayı, 6.0 ribaund, 2.3 asist, 1.7 top çalm istatistikleriyle yıldızlaşmıştı.

Bir diğer temsilcimiz Pınar Karşıyaka formasını giyen, geçtiğimiz sezonun da MVP’si olan Bonzie Colson, listede yer alan bir diğer tanıdık isimdi. Atletik forvet forma giydiği 3 maçta 16.0 sayı, 10.0 ribaund, 3.3 asit ortalamalarıyla takımının 2-1’lik dereceye ulaşmasını sağladı ki Jerusalem deplasmanında da bulduğu son saniye basketiyle takımına galibiyeti getirmişti.

Ayın beşinde yer alan diğer isimler ise şöyle:

  • Jerrell Harding (Nymburk): 24.0 sayı, 3.7 ribaund, 3 asist
  • Jonah Radebaugh (Ludwigsburg): 16.3 sayı, 6.0 ribaund, 3 asist
  • Henry Sims (Treviso): 25.5 sayı, 9.5 ribaund, 3.0 asist

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Karşıyaka, Formalite Maçında Jerusalem’i Konuk Ediyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu K grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Pınar Karşıyaka, …