Güncel Haberler

Anadolu Efes, Sinan Erdem’de Zalgiris Kaunas’ı Konuk Ediyor

Turkish Airlines Euroleague 7. hafta mücadelesinde Anadolu Efes, Sinan Erdem’de Zalgiris Kaunas‘ı konuk edecek.

29 Ekim Cuma günü saat 20:30’da başlayacak ve beIN Sports 3 ekranlarından canlı olarak yayınlanacak karşılaşmayı Daniel Hierrezuelo, Milivoje Jovcic, Elias Koromilas hakem üçlüsü yönetecek.

Turkish Airlines Euroleague’in altıncı haftasında Anadolu Efes, Yunanistan’ın Panathinaikos Opap takımına deplasmanda 95-69 mağlup olmuş, Zalgiris Kaunas ise İsrail’in Maccabi Playtika Tel Aviv takımına deplasmanda 76-62 yenilmişti. Euroleague’de altıncı haftanın ardından Anadolu Efes bir galibiyet ve beş mağlubiyet ile 17., Zalgiris Kaunas ise altı mağlubiyet ile 18. sırada yer alıyor.

Avrupa arenasındaki 734. maçına çıkacak olan temsilcimiz, bugüne kadar Avrupa kupalarında oynadığı 733 karşılaşmada 416 galibiyet ve 317 yenilgi (galibiyet yüzdesi: % 56,8) aldı.

2001-02 sezonundan itibaren katıldığı Turkish Airlines Euroleague’de ise 486. maçına çıkacak olan Anadolu Efes, bu kupada bugüne kadar oynadığı 485 karşılaşmada 259 galibiyet ve 226 yenilgi (galibiyet yüzdesi: % 53,4) elde etti.

Anadolu Efes ile Zalgiris Kaunas, Avrupa kupalarında bugüne kadar 22 kez karşılaşırken, takımımız dokuz galibiyet ve 13 mağlubiyet aldı. İki ekip arasında FIBA organizasyonlarında oynanan dört karşılaşmada Anadolu Efes bir galibiyet ve üç mağlubiyet alırken, Turkish Airlines Euroleague’de iki takım arasında oynanan 18 karşılaşmada ise takımımız sekiz galibiyet ve 10 mağlubiyet elde etti.

Kaynak: Anadolu Efes Spor Kulübü

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …