Güncel Haberler

Şampiyonlar Ligi Haftanın Panoraması ve Ödüller (4.Hafta)

FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde 4. hafta mücadeleleri tamamlandı.

Maalesef temsilcilerimziden Pınar Karşıyaka ve Galatasaray NEF ile üzülürken, Tofaş ile yüzümüz gülmüştü Fransa deplasmanında. Bu zorlu haftanın panoramasını her zamanki gibi birlikte oluştururken ödülleri de sahipleriyle buluşturalım. Keyifli okumalar.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

İspanyol basketbolunun en başarılı ve istikrarlı koçlarından biri olan Pedro Martinez yönetimindeki Manresa, mütevazi bütçesiyle bu sezon öncesi yeniden yapılanmaya gitmişti kurdukları yetenenkli ve yüksek potansiyelli geniş rotasyonun meyvelerini toplamaya başladılar. BCL’de yer aldıkları zorlu B grubunda, bu haftaki rakipleri son finalist ünvanına sahip temsilcimiz Karşıyaka’ydı. Manresa zorlu İzmir deplasmanında çok iyi bir işe imza attı ve temsilcimizin temposunu düşürüp, ateşli taraftarını arkasına alarak havaya girmesini engelleyerek ser bir savunmayla 67-72 kazanmayı bilmişti. Jerusalem’den sonra temsilcimizi de deplasmanda yenen İspanyol ekibi, bu sonuçla beraber 3. maçın ardından namağlup ünvanını korudu ve alkışlarla haftanın takımı ödülünün sahibi oldu.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • D.J. Kennedy (Prometey): 17 sayı, 4-4 2sayı, 10 ribaund, 5 asist, 32 verimlilik
  • Jerrick Harding (ERA Nymburk): 29 sayı, 4-7 3sayı, 2 ribaund, 2 asist, 3 t.çalma, 23 verimlilik
  • Chris Dowe (Prometey): 17 sayı, 7-11 2sayı, 7 ribaund, 3 asist, 23 verimlilik
  • Pako Cruz (Tofaş): 23 sayı, 3-8 3sayı, 3 ribaund, 5 asist, 22 verimlilik
  • Marvin Jones (PAOK): 12 sayı, 11 ribaund, 2 asist, 2 blok, 21 verimlilik

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

Karşıyaka’dan hatırlayacağımız eski dost D.J. Kennedy, İzmir ekibinden ayrıldıktan sonra ilginç bir karar vererek BCL’nin yeni takımlarından Ukrayna şampiyonu Prometey ile anlaşmıştı. Tecrübesi ve enerjisi ile ne kadar önemli bir oyuncu olduğunu da bu hafta Sassari karşısında herkese bir kez daha net olarak hatırlattı. 31 yaşındaki solak kanat oyuncusu, takımının deplasmanda kazandığı Sassari maçında tam anlamıyla galibiyetin başmimarıydı. 32 dakika süre alan Birleşik Amerikalı Kennedy, 4-4 2sayı, 1-2 3sayı, 6-6 s.atış isabetleriyle 17 sayı üretirkeni, istatistiklerine 10 ribaund, 5 asit ve 2 top çalma da ekleyerek 32 verimlilik puanına ulaştı ve alkışlarla haftanın en değerli oyuncusu ödülünün sahibi oldu.

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Karşıyaka, Formalite Maçında Jerusalem’i Konuk Ediyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu K grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Pınar Karşıyaka, …