Güncel Haberler

Analiz: Fenerbahçe “Yine” Son Nefeste Kaybetti!

Turkish Airlines Euroleague 7. hafta mücadelesinde temsilcimiz Fenerbahçe Beko konuk olduğu Olympiakos‘a yine son nefeste 67-65’lik skorla yenilmekten kurtulamadı.

Bu sonuçla beraber temsilcimiz Fenerbahçe Beko 4. maçını da son nefeste kaybederken derecesi de 2-5 oldu. Kırmızılar ise yola 5-2 ile devam ettiler ve evlerindeki namağlup ünvanlarını korudular.

TÜM İSTATİSTİKLER İÇİN TIKLAYINIZ.

Olympiakos’da son saniyede orta mesafeden soktuğu şutla galibiyeti getiren Kostas Sloukas 14 sayı, 3-4 3sayı, 4 ribaund, 5 asist, 3 top çalma ile yıldızlaşırken, Moustapha Fall 10 sayı, 5-6 2sayı, 9 ribaund, 2 blok, Giannoulis 10 sayı, 2-4 3sayı ve Tyler Dorsey 10 sayı, 2 asist ile galibiyetin diğer mimarları oldular.

Temsilcimizde ise Jan Vesely 14 sayı, 9 ribaund, 2 asist ile en skorer isim olurken, Marko Guduric 10 sayı, 2-7 3sayı, 4 ribaund, 4 asist ve Nando De Colo 10 sayı, 5-8 2sayı ile direnen diğer isimler oldular.

EDİTÖR YORUMU:

İki takım da maça yüksek tempoda başladılar ama bu skora yansımadı. Olympiakos adına maça iyi başlayan ve takımın organizasyonu üstlenen Walkup’a karşı koç Djordjevic’den Şehmus hamlesi geldi. Ancak Olympiakos dış şutları kullanmaya devam etti ve isabetler bulunca da farkı 5 sayıya kadar çıkardı. Biz ise pota altında basit atışlardan faydalanamadık ve 10 oyuncuya süre verdiğimiz ilk çeyreği 19-14 geride kapattık. 2. çeyrekle beraber Olympiakos hücumda verimli oynamaya devam etti ve skoru 25-16’ya getirdi. Bu bölümde savunmadan hücuma çabuk çıkan temsilcimiz kenardan gelen Melih’in sahneye çıkarak üst üste bulduğu 2 üçlükle maça denge getirdi. Ancak maalesef kenardan gelen eski dost Sloukas’ın etkili oyunu eşliğinde 13-0’lık özel bir seri yakaladı Olympiakos. Sonrasında farkı kapatamayan temsilcimiz soyunma odasına da çift haneli farklarla, 45-34 geride girdi.

İkinci yarıya Olympiakos Larentzakis, Sloukas ve Vezenkov’dan gelen üçlüklerle, temsilcimiz ise potaya atak ederek başladı. Farkı 13 sayıya kadar çıkaran Olympiakos karşısında kenardan gelen Polonara ve Şehmus’un enerjisiyle geri döndük. Bu iki ismin hücuma getirdiği dinamizm sayesinde pas ritmimize kavuştuk ve 11-0’lık seri ile maça yeniden ortak olduk ve son çeyreğe 55-53 geride girdik. Bitime 8:30 dakika kala Guduric’in üçlüğü ile ilk çeyrekten sonra ilk kez öne geçtik. Sonrasında da seriyi 16-0 yaptık ve farkı da 3 farka çıkardık. Ancak sahneye çıkan Sloukas basket-faulle maça dengeyi getirdi (62-62). Ardından oynana bölümde iki takım da hücumlardan boş dönünce eşitlik bozulmadı. Bitime 1:40 kala Sloukas gönderdiği kritik üçlükle Yunan ekibini öne geçirdi. Sonrasında Polonara basket-faulle skora yeniden dengeyi getirdi 65-65 ile. Bitime 23 saniye kala maalesef Henry yine yanlış bir tercih yaptı ve orta mesafeden isabeti bulamadı. Ardından yeniden sahneye çıkan eski dost Sloukas bitime 2 saniye kala orta mesafeden bulduğu isabetle takımını 67-65 ile öne geçirdi. Temsilcimiz son hücumda Guduric ile uzak mesafeden bir üçlük denedi ama isabet bulamayınca skor Olympiakos lehine tescillenmiş oldu.

Temsilcimiz bir kez daha 38-39 dakika iyi oynadığı, savunmada çok çalışıp müthiş enerji koyduğu bir maçı daha kaybetti. Bu kadar efor sarfettiğimiz bir maçı daha kaybetmemiz elbette kalp kırıcı ve artık bu maçlardan ders çıkarıp tekrarlamamız gerekiyor. Sonuçta böyle kaybedilen her maç takımın mental olarak biraz daha zayıflamasına neden oluyor. Son bölümde özellikle Henry ve De Colo’nun yaptıkları yanlış tercihler canımızı yakmaya devam etti. Henry’nin maç genelinde olduğu gibi atmaya değil de işin organizasyon ve enerji tarafına konsantre olmaya devam etmesi gerekiyor. Ayrıca en azından maç sonlarında De Colo’yu oyun kurucu olarak değil de bitirici göreviyle kullanmak onun tercih hatalarını ve üzerindeki baskıyı azaltacaktır. Artık koç Djordjevic’in de bu konulara daha fazla kafa yorup çözüm üretmesinin zamanı geldi de geçiyor…

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

2023-24 Euroleague Play-Off ve Play-In Eşleşmeleri Belli Oldu

2023-24 Turkish Airlines EuroLeague normal sezonu resmi olarak sona erdi. Dolayısıyla playoff ve play-in eşleşmeleri …