Güncel Haberler

İDDİA: Bursaspor, NBA Patentli Kanat Oyuncusu ile Anlaşmak Üzere (Analiz)

Ülkemizi 7DAYS EuroCup‘da temsil eden ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Frutti Extra Bursaspor kadrosunu NBA patentli bir kanat oyuncusu ile güçlendirmek üzere.

Geçen sezon Metropolitans Levallois forması ile izlediğimiz, bu sezon şuana kadar takımı olmayan Anthony Brown ile Sportando’nun haberine göre anlaşmak üzereler.

1.99 metre boyunda olan 29 yaşındaki tecrübeli guard-forvet, geçen sezon Pro A’da 35 maçta 12.2 sayı, %42.5 3sayı, 4.2 ribaund, 3.2 asist ve EuroCup sahnesinde ise 18 maçta 13.7 sayı, %46.9 3sayı, 4.7 ribaund, 2.3 asist istatistikleriyle katkı vermişti.

EDİTÖR YORUMU:

Genelde 3 numarada izlediğimiz Brown, 2 numarada da görev alan ve yüksek yüzdeli dış şutları ile öne çıkan bir isim. Özellikle yakala at pozisyonlarında sahanın her yerinden etkili olabiliyor. Ortalama seviyede bir delici, dribbling üstünden de skor üretebiliyor. Ayrıca liderlik özellikleri de bulunan bir oyuncu, kritik anlarda soğuk kanlılığını koruyabilmesi ve baskı altında da verimli olabilmesi önemli özellikleri arasında yer alıyor. Bunlara ek olarak faul çizgisinde de güvenilir bir isim, yüksek yüzde ile kendisine yapılan faullerin cezasını kesiyor. Savunma tarafında da uzun kolları ve çabuk ayakları ile takımına enerji katabilen bir isim. Kendi potası altındaki ribaundlara da fazlasıyla yardımcı oluyor. Topsuz pozisyonlarda da iyi bir savunmacı, perdelere kolay takılmıyor.

Gelelim eksilerine ve geliştirmesi gereken yönlere. Atletizmi ortalama seviyede. Patlayıcılığı yok ve sürati ile bilinen bir oyuncu da değil. Pasör özellikleri de ortalama seviyede, takım arkadaşları ile sınırlı sayıda pozisyon üretebiliyor. Penetre etmeyi sevse de trafik içinde temas aldıktan sonra bitirişlerinin verimliliği düşüyor. Genel anlamda tercihlerini geliştirmesi gerekiyor, bir çok pozisyonda tercih hatası yapabiliyor. Savunmada fiziksel artıları ve çalışkanlığı ile pozitif bir isim olsa da fizikli ve sert rakiplere karşı zorlanıyor, yeteri kadar kuvvetli ve kalın değil. Ayrıca atlet oyuncular da ona üstünlük sağlayabiliyorlar. Hücumdaki performansının aksine savunma tarafında istatistiklere katkı veremiyor, top çalma ve blok departmanlarında sınırlı bir isim.

Milosavljevic transferinde sezon başında yapılan hata nedeniyle 2-3 numaraya, kanat rotasyonuna bir takviye yapmak istiyordu Bursaspor ve Brown da bu anlamda doğru isimlerden biri. Şutör kısalarla oynamayı seven koç Alimpijevic’in istediği tarzda bir isim. Özellikle yakala at pozisyonlarında çok iyi bir ceza şutörü olan Brown’un gelişiyle Freeman ve Andrews ile beraber tam anlamıyla 3 silahşörleri oluşturduklarını söylemek yanlış olmayacak. Savunmada sertlik ve atletizm konusunda eksikleri olsa da çalışkan ve pozitif bir isim. Özetle sezonun bu bölümünde sınırlı oyuncu havuzunu ve bütçe faktörünü de düşünürsek yapılabilecek en doğru hamlelerden biri olduğunu söyleyebiliriz rahatlıkla.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …