Güncel Haberler

Şampiyonlar Ligi Haftanın Panoraması ve Ödüller (3.Hafta)

FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde 3. hafta programı tamamlandı.

Temsilcilerimizden sadece Beşiktaş Icrypex’in boy gösterdiği ve Oldenburg’u deplasmanda yenerek bizi gururlandırdığı haftada, normalde programda yer alan diğer temsilcimiz Daçka’nın İsrail ekibi Holon ile maçı ise takımdaki covid vakaları nedeniyle ertelenmişti, tekrar acil şifalar diliyoruz ilgili kişilere.

Şimdi gelin her hafta olduğu gibi birlikte haftanın panoramasını oluşturalım ve ödülleri de sahipleri ile buluşturalım. Keyifli okumalar.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Temsilcimiz Beşiktaş Icrypex‘in elinde geçen sezon olduğu heyecan verici genç Türk oyuncular yok belki ama koç Kandemir her zaman olduğu gibi çaylak Amerikalı oyuncuları çok iyi seçmiş durumda ve onlardan da en üst seviyede verim alıyorlar siyah beyazlılar. Bone ve Lawson adaptasyon süreçlerini tamamlamak üzereler ki iki tecrübeli isim Whitehead ile Hollis-Robinson da bu hafta çok iyi işlere imza attılar. Özellikle Robinson NBA tecrübesine rağmen Avrupa’da bir çaylak ama bunu hiç hissetirmedi şuana kadar. Whitehead de ilk kez giydiği formanın hakkını verdi. Oldenburg karşısında son bölümde basit hatalarla yakalansalar da çizgide hata yapmadılar ve Burgos’dan sonra gruptaki en önemli rakiplerini deplasmanda yenerek alkışlarla haftanın en iyi takımı ödülünün sahibi oldular.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • Henry Sims (Treviso): 31 sayı, 14-18 2sayı, 13 ribaund, 2 asist, 4 t.çalma, 4 blok, 44 verimlilik
  • Rondae Hollis-Jefferson (Beşiktaş Icrypex): 21 sayı, 6-11 2sayı, 9 ribaund, 3 asist, 30 verimlilik
  • Rashard Kelly (Dijon): 20 sayı, 7-10 2sayı, 11 ribaund, 3 asist, 30 verimlilik
  • Andrija Stipanovic (Cluj): 22 sayı, 11-13 2sayı, 6 ribaund, 24 verimlilik
  • Ivan Buva (Rytas): 19 sayı, 5-10 2sayı, 9 ribaund, 22 verimlilik

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

31 yaşındaki NBA patentli uzun Henry Sims, bu hafta takımı Treviso‘nun Yunanistan deplasmanında AEK karşısında elde ettiği 77-92’lik ses getiren galibiyetin başmimarıydı tartışmasız. Pota altını tam anlamıyla domine eden tecrübeli uzun, 14-18 2 sayılık atış isabetiyle hücumda takımını sırtlarken, her ki çemberde de ribaundları toplayarak takımının tempoyu kontrol etmesini, ikinci şans sayıları ile AEK’nın savunmasının tam anlamıyla çökmesini sağladı. İstatistiklerine 2 asist, 4 top çalma, 4 blok ekleyerek savunmada da tam bir duvar olan Sims, 44 verimlilik puanına ulaşarak alkışlarla haftanın en değerli oyuncusu oldu.

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Karşıyaka, Formalite Maçında Jerusalem’i Konuk Ediyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu K grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Pınar Karşıyaka, …