Güncel Haberler

Şampiyonlar Ligi Haftanın Panoraması ve Ödüller (2.Hafta)

FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde 2. hafta programı tamamlandı.

Bu hafta 3 temsilcimiz sahneye çıkarken; Galatasaray NEF ile Igokea karşısında ve Pınar Karşıyaka ile de Ostrow karşısında yüzümüz gülerken maalesef Tofaş evinde Kalev’e kaybederek bizi üzdü.

Gelin her zaman olduğu gibi haftanın panormasına birlikte bakalım ve ödülleri de sahipleriyle buluşturalım. Keyifli okumalar.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Normal sezon biletini elemelerden gelerek, tırnaklarıyla kazıya kazıya hakeden BC Kalev, bu hafta konuk olduğu güçlü temsilcimiz Tofaş’ı devirerek önemli ve bir o kadar da sürpriz bir başarıya imza attı. Sınırlı bir bütçesi ve buna paralel de sınırlı bir kadrosu bulunan, buna paarelde mütevazi bir kadrosu bulunan Estonya ekibi iddialı temsilcimiz karşısında deplasmanda olmasına rağmen 2. çeyrekten itibaren ele geçirdiği üstünlüğü maç sonuna kadar korudu ve kendisi adına çok ama çok değerli bir galibiyet aldı.

Melson ve Lewis liderliğinde hücumda etkili oldukları kadar takım olarak da savunmada başarılı oldukları bu performansla beraber tarihlerindeki ilk BCL galibiyetini elde ettiler ve haftanın takımı ödülünü hak ederek ceplerine koydular. Sende büyük ödüller kazanmak istiyorsan, Discount Casino sitesinde yayınlanan promosyonlara hemen katıl. Kaybettirmeyen şans oyunları sitesinde yerini al.

Kalev/Cramo - Basketball Champions League 2022 - FIBA.basketball

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:
(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • DeVaughn Akoon-Purcell (Galatasaray NEF): 31 sayı, 7-10 2sayı, 4-5 3sayı, 5 ribaund, 4 asist, 35 verimlilik
  • Justin Simon (Ludwigsburg): 18 sayı, 12 ribaund, 2 asist, 2 t.çalma, 2 blok, 24 verimlilik
  • Silas Melson (Kalev): 24 sayı, 3-5 3sayı, 4 ribaund, 3 asist, 21 verimlilik
  • John Roberson (Strasbourg): 20 sayı, 4-8 3sayı, 6 asist, 20 verimlilik
  • Sylvain Francisco (Manresa): 23 sayı, 2 ribaund, 4 asist, 20 verimlilik

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

DeVaughn-Akoon Purcell geçen sezon Tofaş’da gösterdiği etkili performansın ardından bu sezon da Galatasaray NEF formasıyla özel performanslar sergilemeye devam ediyor. Bu hafta da zorlu deplasmanda Igokea karşısında takımını adeta tek başına sırtladı diyebiliriz. Onun için sadece bir skorer demke gerçekten haksızlık olur. Ribaundlar başta olmak üzere oyunun tüm departmanlarında takımına katkı sağlayan komple bir oyuncu. 35:51 dakika sahada kalan Trinidad Tobakolu forvet 7-10 2sayı, 4-5 3sayı, 5-6 s.atış isabetiyle 31 sayı üretirken istatistiklerine 5 ribaund, 4 asist ekleyerek takımını galibiyete taşıdı ve haftanın MVP’si ödülünün alkışlarla sahibi oldu.

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

RESMİ: Panathinaikos’dan Ayrılan Guy’ın Yeni Adresi Tenerife Oldu

FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde normal sezonunu lider olarak tamamlayan ve play-in oynamadan direkt olarak son 16 …