Güncel Haberler

MAÇ ÖNÜ ANALİZİ: Fenerbahçe Beko – Unics Kazan

Turkish Airlines Euroleague‘e istediği gibi başlangıç yapamayan 2 takımın karşılaşmasını izleyeceğiz.

Temsilcimiz Fenerbahçe Beko, 2. galibiyetini elde edebilmek adına Rus ekibi Unics Kazan‘ı konuk edecek. Bu zorlu karşılaşma öncesi her zaman olduğu gibi gelin birlikte maç önü analizime bir göz atalım. Keyifli okumalar.

Takımların Durumları:

Geçen hafta adeta birbirinin tam tersi sonuçlar alan 2 takımın bu hafta karşılaştığını göreceğiz. Ama iki takımın da derecesinin aynı şekilde 1-2 olduğunu görüyoruz. Fenerbahçe Beko 10 sayı farkı yakalamasına rağmen 14 farkla Alba’ya kaybetmişti geçen hafta.

Unics ise evinde oynadığı üst üste 3. maçında ilk galibiyetini alarak sezonun ilk deplasman maçı için İstanbul’a geliyor. Geçen hafta Bayern karşısında 16 farkla geri düşmelerine rağmen önemli bir reaksiyon göstererek 73-70’lik skorla kazanmayı başarmışlardı.

İki takım toplamda 5. kez karşı karşıya geliyorlar ve son 2 maçta galibiyetleri paylaşmışlardı. Son olarak 2016-17 sezonunda karşılaşmışlar ve iki takım da birbirini deplasmanda yenmeyi başarmıştı.

Kritik Eşleşme:

Nando De Colo hem skor (12.7 sayı) hem de asistlerde (4.7 asist) takımın lideri konumunda. Fransız yıldızın Euroleague’in son 10 yılına damga vurmuş kusursuz skorerlerinden biri olduğunun altını çizmek lazım ki Fenerbahçe’nin de üste üste gelen mağlubiyetlerin ardından onun hücumdaki liderliği, göstereceği performansla reaksiyon göstermesini beklemek şaşırtıcı olmaz.

De Colo’nun 9 yıllık bir Euroleague tecrübesi olduğunu biliyoruz ancak karşısında yer alacak Isaiah Canaan‘ın ise sadece 3 Euroleague maçlık bir tecrübesi bulunuyor. Tabi şunu da belirtmek lazım Birleşik Amerikalı skorer bu kısa dönemde tam anlamıyla parlamıştı, takımına 16.3 sayı ortalaması ile liderlik ederken özellikle mesafe tanımayan üçlükleriyle fark yaratmıştı ki son maçta Bayern karşısında yay gerisinden 5-9 ile oynamıştı. Onun ritmini bulması durumunda Fenerbahçe’ye büyük bir problem olacağı da kesin.

Galibiyetin Anahtarları:

Yeniden evine dönecek olan Fenerbahçe’nin savunmada kendisine gelip tıpkı sezon başında Kızıl Yıldız karşısındaki maçta ya da Alba karşısındaki ilk yarıda olduğu gibi oyunun bu alanında agresif olması gerekiyor. Bu bahsettiğimiz 6 çeyrek boyunca temsilcimiz sadece 84 sayıya, bir başka deyişle çeyrek başına sadece 14 sayıya izin vermişti. Ama oynadıkları diğer 6 çeyreğe bakarsak, Pana ve Alba maçlarının 2. yarıları, toplamda 148 sayı ve çeyrek başına 24.7 sayıya izin verdiklerini görüyoruz…

Unics ise şimdiye kadar 3 nefes kesen maç oynadı, hepsinde son ana kadar maçın içindeydiler ama ilk galibiyetlerini son maçlarında alabilmişlerdi Bayern karşısında. Tıpkı Fenerbahçe gibi onların da maç içerisindeki istikrarı korumaları, sürdürülebilir bir performans sergilemeleri gerekiyor. Her maçta büyük inişler ve çıkışlar yaşadıklarını, önemli farklar yakalayıp sonra da önemli seriler yiyip yakalandıklarını görüyoruz. Oyunun iki alanında da performanslarını sürdürülebilir hale getirebilirlerse çok tehlikeli bir takım olacakları bir gerçek.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …