Güncel Haberler

Euroleague Fantasy Challenge 4.Hafta Seçimleri

Turkish Airlines Eurolegue‘de çift maç haftasının ikinci kısmı, yani 4. hafta heyecanı başlıyor.

Ben de her zamanki gibi Euroleague Fantasy Challenge‘daki güncellemelerimi sizlerle paylaşacağım. Keyifli okumalar.

Öncelikle yolları ayırdığımız isimlere bir göz atalım:

  • Dusko Ivanovic (Baskonia)
  • Sasha Vezenkov (Olympiakos)
  • Edgaras Ulanovas (Zalgiris)
  • Victor Wembanyama (Asvel)

Şimdi de kadromuza yeni eklediğimiz isimlere bakalım:

  • Georgios Bartzokas (Olympiakos): Geçtiğimiz sezonlarda yaşanan hayal kırıklıklarının ardından Yunan devi koç Bartzokas yönetiminde yeniden ayağa kalktı diyebiliriz. Sezona çok iyi başladılar ve Barça karşısında da çok iyi direnip, uzatmada kaybettiler. Bu maçta sahalarında kötü durumda olan Zalgiris’i rahat yenmelerini bekliyorum.
  • Tornike Shengelia (CSKA): Gürcü yıldız, sezona sakin bir giriş yapmıştı ilk maçta Milano karşısında ama sonrasında Efes ve 2 gün önce de Zenit karşısında harika işlere imza attı. Zenit karşısında ürettiği 33 sayı kariyer rekoruydu ki 37 verimlilik puanı ile de haftanın MVP’si olmuştu. Bu maçta da kendi sikletlerinde olmayan Kızıl Yıldız karşısında dominant bir performans sergilemesini bekliyorum.
  • Oscar Da Silva (Alba Berlin): Alba’nın sezonun 2. haftasında kadrosuna kattığı Brezilyalı uzun, hem Asvel hem de Fenerbahçe karşısında oyunun skor artı ribaund departmanlarında oldukça değerli bir katkı vermiş, tabiri caizse 40 yıllık Euroleague oyuncusu gibi etkili bir performans sergilemişti. Lammers, Koumadje, Thiemann, Tilly’nin sakatlıklarını düşününce bu maçta da Baskonia karşısında önemli dakikalar almasını bekliyorum.
  • Tristan Vukcevic (Real Madrid): Oyunun yeni kuralları gereği yedek oyuncuların puanı toplama sadece %50 oranında etki ediyor. Bu nedenle de burada potansiyeli bulunan, sürpriz yapabilecek en düşük kredili isimleri tercih etmek mantıklı. Real’in genç uzunu Vukcevic de bu sınıfa giren isimlerden biri olduğu için kadromuza eklendi.

Yapılan değişiklikler sonrası takımımızın yeni görüntüsü bu şekilde olacak:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …