Güncel Haberler

Turkish Airlines Euroleague Haftanın Panoraması ve Ödüller (3.Hafta)

Turkish Airlines Euroleague‘de birbirinden heyecanlı maçlara sahne olan 3. hafta programı geride kaldı.

Maalesef geçen hafta olduğu gibi yine 2 temsilcimiz de bizleri üzdü; Fenerbahçe Beko deplasmanda Alba Berlin’e ve Anadolu Efes ise deplasmanda Asvel’e kaybederek haftayı keyifsiz kapatmamıza neden oldular.

Gelin her zaman olduğu gibi haftanın panoramasını mercek altına alırken ödülleri de sahipleriyle buluşturalım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

3. maç haftasının en önemli maçında adına yakışır bir mücadele izlemiştik ve FC Barcelona konuk ettiği formda rakibi Olympiakos’u uzatma sonunda 79-78 yenmeyi başarmıştı. Belki basketbol çok keyif vermedi ama iki takımın da sahaya koydukları müthiş fiziksel performans, savunmalardaki kusursuz mücadeleler ve koçların satranç hamlerini andıran savunma hamleleri maça keyif veren etkenlerdi. Adeta bir play-off hatta Final Four yarı finali havasında geçen maçta Barça, inişli çıkışlı performansına rağmen Calathes ve Mirotic gibi tecrübeli isimlerini son bölümde daha iyi kullanan, uzatmada bu sayede ufak bir adımla öne geçen takım oldu. Koç Saras’ın elindeki kadroyu ne kadar iyi tanıdığını, bu paralelde de ne kadar verimli kullandığını bir kez daha gördük. Yay gerisinden sadece %20.8 ile oynadıkları bir maçta savunmadaki özverili performansları ve kısaların da ribaundlara katkı vermesi ile kazanmayı başardılar. Alkışlarla haftanın takımı ödülünün sahibi oldular.

Resim

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece galip gelen takımların oyuncuları verimlilik puanına göre seçilmiştir.)

  • Tornike Shengelia (CSKA Moskova): 33 sayı, 10-16 2sayı, 8 ribaund, 2 asist, 2 t.çalma, 37 verimlilik
  • Maodo Lo (Alba Berlin): 21 sayı, 4-7 3sayı, 2 ribaund, 5 asist, 2 t.çalma, 27 verimlilik
  • Oscar Da Silva (Alba Berlin): 22 sayı, 8-11 2sayı, 5 ribaund, 2 t.çalma, 26 verimlilik
  • Guerschon Yabusele (Real Madrid): 18 sayı, 8-9 s.atış, 3 ribaund, 2 asist, 25 verimlilik
  • Nikola Mirotic (FC Barcelona): 22 sayı, 9-10 s.atış, 6 ribaund, 2 asist, 24 verimlilik

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

CSKA Moskova‘nın Gürcü yıldızı Tornike Shengelia sezona harika bir başlangıç yaptı diyebiliriz rahatlıkla. Daha ilk maçtan takımın yıldız uzunu Milutinov’u kaybetmesinin ardından 2 ve 3. maçlarda pota altındaki sorumluluğu net olarak üstüne aldı. İkinci maçta Anadolu Efes karşısında başladığı çıkışı bu hafta zirveye taşıdı tam anlamıyla. Enejerisi, dinamizmi ve savaşçı kimliği ile sahanın her yerinde her şekilde katkıda bulunabilen Toko karşısında Zenit savunması da eşleşme bulmakta çaresiz kaldı. Gerektiğinde yüzü dönük gerektiğinde sırtı dönük üretebilen, ribaundlarda çok iyi katkı veren tecrübeli yıldız, pozisyonundaki en formda isim tartışmasız. Bu hafta da Zenit’e karşı sahada 35:48 dakika kalırken 10-16 2sayı, 2-4 3sayı, 7-11 s.atış isabetleriyle 33 sayı üreterek kariyer rekorunu kırdı ve aynı zamanda istatistiklerine 8 ribaund, 2 asist, 2 top çalma ekleyerek de 37 verimlilik puanına ulaştı. Bu rakamlarla da haftanın MVP’si ödülünün alkışlarla sahibi oldu.

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …