Güncel Haberler

ING Basketbol Süper Ligi Haftanın Panoraması ve Ödüller (3. Hafta)

ING Basketbol Süper Ligi‘nde 3. hafta programı geride kaldı.

Birbirinden çekişmeli ve zorlu maçların oynandığı bu keyifli maçları gelin birlikte değerlendirelim; her zamanki gibi haftanın panoramasını oluştururken ödülleri de sahipleriyle buluşturalım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Sezona başlarken ana hedefi ligde kalmak olan ve buna göre kadrosunu mütevazi bir bütçeyle kuran, arkasında da sınırlı bir taraftar desteği olan Büyükçekmece, bu hafta konuk ettiği ligde play-off ve EuroCup’da da top 16 hedefiyle kurulmuş Türk Telekom karşısında alkışlanacak bir performans sergiledi. Rakibinin eksiklerini çok iyi değerlendiren, önce Bruinsma’nın forvette çok yönlü etkinliğini sonra da Crawford liderliğinde geçiş hücumlarını verimli kullanan İstanbul temsilcisi, ayrıca ikinci yarıda vidaları sıkarak savunmada da efektif bir oyun sergilemişti. 4 isimden çift haneli skor katkısı alarak hücumda da yükü paylaşan Büyükçekmece, güçlü rakibine karşı ribaundlarda da 35-27 ile net bir üstünlük kurarak beklentilerin üstünde bir oyun sergilemiş ve bunu da galibiyetle süsleyerek haftanın takımı ödülünü sonuna kadar haketti.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:
(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • Gabriel Olaseni (Darüşşafaka): 18 sayı, 7-9 2sayı, 11 ribaund, 27 verimlilik
  • Jordan Bone (Beşiktş Icrypex): 21 sayı, 5-5 2sayı, 7 ribaund, 3 asist, 26 verimlilik
  • Kerry Blackshear (Galasaray): 20 sayı, 9 ribaund, 2 asist, 25 verimlilik
  • Marcus Lee (Semt77 Yalovaspor): 12 sayı, 5-7 2sayı, 12 ribaund, 2 asist, 2 blok, 23 verimlilik
  • Evan Bruinsma (Büyükçekmece): 15 sayı, 3-4 3sayı, 10 ribaund, 2 asist, 20 verimlilik

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

Artık ligimizin en tecrübeli pivotlarından biri olan İngiliz oyuncu Gabriel Olaseni, bu hafta Darüşşafaka‘nın konuk ettiği denk rakibi Tofaş karşısında aldığı galibiyetin kuşkusuz başmimarıydı. Bursa temsilcisinin Simmons’dan yoksun olmasını çok iyi değerlendiren Olaseni, Daçka guardlarının yaptığı servisleri hem sırtı dönük hem de ikili devrilmelerinde yüksek yüzdeli bitirip önemli bir skor katkısı verdi hem de ribaundlarda iki pota altında da dominant bir performans sergiledi. Savunmada da gayretli bir oyun sergiledi ve Tofaş kısalarını genelde çemberden uzak tutmayı başardı. İngiliz uzun 25:51 dakika süre aldığı maçı 7-9 2sayı, 4-4 s.atış isabetleriyle 18 sayıyla tamamlarken istatistiklerine 11 ribaund ve 1 blok da ekleyerek toplam 27 verimlilik puanına ulaştı ve haftanın MVP’si seçildi alkışlarla.

Gabriel Olaseni Daçka'da - TRT Spor - Türkiye`nin güncel spor haber kaynağı

HAFTANIN EN İYİ YERLİ PERFORMANSLARI:
(Pozisyonlardan ve takımların galibiyet durumlarından bağımsız olarak seçim yapılmıştır.)

  • Doğuş Özdemiroğlu (Darüşşafaka): 18 sayı, 3-4 2sayı, 3-6 3sayı, 4 ribaund, 6 asist, 22 verimlilik
  • İsmail Cem Ulusoy (Gaziantep): 14 sayı, 7 ribaund, 7 asist, 18 verimlilik
  • Oğuz Savaş (Bahçeşehir Koleji): 14 sayı, 7-8 2sayı, 3 ribaund, 3 asist, 18 verimlilik
  • Nusret Yıldırım (Petkim Spor): 13 sayı, 3-4 3sayı, 3 ribaund, 2 asist, 17 verimlilik
  • Berk Uğurlu (Tofaş): 13 sayı, 4-4 2sayı, 5-5 s.atış, 2 asist, 16 verimlilik

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …