Güncel Haberler

Maç Önü Analizi: Panathinaikos – Fenerbahçe Beko

Turkish Airlines Euroleague 2. hafta mücadelesinde temsilcimiz Fenerbahçe Beko, 7 Ekim Perşembe saat 21:00’da Yunan ekibi Panathinaikos‘a konuk olacak.

Takımların Durumları:

Panathinaikos sezona mağlubiyetle başladı. Deplasmanda Monaco’ya 75-63 ile kaybettiler. Şimdi çok özledikleri taraftarları ile buluşmak üzere OAKA’ya dönüyorlar. Yunanistan’ın başkentinde onlar adına özel bir gece olacağı kuşkusuz. Monaco maçına baktığımızda kaptan Papapetrou 16 sayı ile takımın en skorer ismiydi, Macon 13 sayı ve Papagiannis 11 sayı ile ona eşlik etmişlerdi.

Fenerbahçe Beko ise sezona galibiyetle başlayan takımlardan biriydi. Konuk ettikleri Kızıl Yıldız karşısında epey zorlansalar da çok ser geçen mücadeleyi 61-57 ile kazanmayı başarmışlardı. Pierre 13 sayı ile takımın en skorer ismi olurken Booker ve Vesely ise 7’şer sayıyla ona destek olmuşlardı.

2000 yılından bu yana bu iki takım tam 30 kez karşılaştılar. Panathinaikos’un 16-14 ile üstünlüğü bulunurken, OAKA’daki maçlarda ise 13-3 gibi net bir farkla önde olduklarını belirtelim. Geçen sezon da bu sahadaki maçta 82-68 ile kazanmışlar, Nedovic 7-12 3sayı isabeti ile 28 sayı üretmiş ve maçın yıldızı olmuştu.

Kritik Eşleşme:

Ioannis Papapetrou ve Dyshawn Pierre ilk hafta maçlarında takımlarının en skorer isimleriydiler, bu hafta da birbirleri karşısında epey bir mesai harcayacaklarını düşünüyorum. Papapetrou efektif ve çok yönlü bir skorer, 3 sayı tehditi, çabuk ilk adımı sayesinde bulduğu yüksek yüzdeli orta mesafe atışlar ya da potaya yaptığı güçlü ataklarla üretebiliyor. Henüz 27 yaşında olan Yunan forvetin 9 sezonluk bir Euroleague tecrübesi var ve bu tecrübe onun liderlik artı skor becerilerinin gelişmesini sağlamış durumda.

Diğer taraftan Papapetrou’nun işleri Pierre karşısında hiç kolay olmayacak. Pierre fiziksel teması ve sertliği çok seven, atletizmini, çabuk ayaklarını ve agresifliğini kullanarak rakipleri nasıl kitlemesi gerektiğini çok iyi bilen isim. Diğer taraftan o da iyi bir skorer, hem 3 sayı tehditi hem de potaya yaptığı patlayıcı ataklarla skor üretebiliyor ki sırtı dönük silahlarının da gayet iyi olduğunu unutmayalım.

İki oyuncunun sert ve fiziksel bir oyun ortaya koyacağını düşünüyorum, keyifli ve kemik seslerinin yükseleceği bir eşleşme bizi bekliyor.

MAÇ ÖNÜ ANALİZİ: Fenerbahçe Beko - Panathinaikos - Basket Servisi

Galibiyetin Anahtarları:

İki takımın da elinde bu maçı izlememizi sağlayacak önemli skorerler ve yıldızlar var. Guard rotasyonundaki yıldızların nasıl ve ne kadar devreye girebileceği, ilk maçtaki kötü performanslarını ne kadar aşabilecekleri iki takım için de belirleyici olacak. Monaco’daki maçta Pana adına Perry ve Nedovic skor üretememişlerdi. Toplamda 17 şut kaçırmış ve birlikte -19 verimlilik puanına ulaşmışlardı… İki oyuncu da gereken tecrübeye sahipler ve böyle kötü performansların ardından nasıl reaksiyon vereceklerini gayet iyi biliyorlar. Benzer durum aslında De Colo için de geçerli. O da Kızıl Yıldız karşısında sadece 7 sayı üretip 4 top kaybı yapmış ve 5 verimlilik puanı ile kendisi adına çok kötü bir performans sergilemişti. Ama onun da yeteneği ve kalitesi tartışılmaz elbette. Ayrıca böyle zor bir deplasmanda takıma ne kadar ve nasıl liderlik etmesi gerektiğini bilen, ne zaman sazı eline alacağını ayarlayabilen bir yıldız.

Panathinaikos’un Monaco maçındaki artılarından birisi topladıkları 17 hücum ribaunduydu ve sadece 8 top kaybı yaparak topun değerini de çok iyi bilmişlerdi. Ancak şut seçimleri konusunda kendilerini geliştirmeleir gerekiyor, 2 sayılık atışlarda 23-50 (%46) gibi kötü bir yüzdeyle oynamışlardı ki yay gerisinden de 4-20 (%20) ile üretebildiler sadece. Yeşiller’in önceliği Henry’nin tempoyu yükseltip açık alanda takım olarka koşmalarına engel olmak. Ayrıca Fenerbahçe kısalarının Vesely ve Booker arasındaki köprüyü yıkmaları gerekecek, bu iki uzun beslendikçe pota altında çok canını yakarlar Panarhinaikos’un. Temsilcimizin ise hücum organizasyonlarını mutlaka De Colo ve Vesely üzerinden kurması gerekiyor. Ayrıca Polonara ve Pierre’in de forvet pozisyonlarındaki eşleşmelerde üstünlük kurmalarını bekliyoruz. Sarı lacivertliler Kızıl Yıldız karşısında ribaundlarda ezilmişti 32-42 ile ki tam 15 hücum ribaundu vermişlerdi Sırp ekibine. Şimdi karşılarında çok daha iyi bir ribaund takımı var ve savunma ribaundlarına konsantre olup ikinci şans sayılarını minimize etmeleri galibiyetin anahtarlarından biri olacak. Burada sadece uzunlara değil, kısalara da büyük iş düşüyor, takım olarak ribaundlara konsantre olmamız şart.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …