Güncel Haberler

Euroleague Fantasy Challenge 2.Hafta Seçimleri

Turkish Airlines Euroleague‘de 2. hafta programı 7 Ekim Perşembe günü oynanacak maçlarla başlayacak.

Maçların başlamasına artık saatler kaldı ve ben de sizlerle Euroleague Fantasy Challenge‘daki takımımda yaptığım değişiklikleri, son durumu paylaşmak istedim.

Bu sezon da her hafta öncesi 3 tane takas hakkımız bulunuyor. Öncelikle takımdan gönderdiğimiz isimlere bir bakalım:

  • Mario Hezonja (Unics Kazan): Hırvat forvet Euroleague sahnesinde istediğim gibi bir giriş yapamadı. Şimdi takıma Mayo ve Brantley’nin katılmasıyla da rolü biraz daha düşecektir. Bu nedenle bu hafta onunla yolları ayıracağım ama takibimde olan isimlerden biris.
  • Nando De Colo (Fenerbahçe Beko): Fransız yıldız geçen sezon olduğu gibi 1 numaraya hapsedilmiş durumda. Burada hem takımı organize etmesi hem de skor üretmesi beklendiği için verimi düşüyor. Bu kadar yüksek maliyetiyle düşük puan getirme riski devam ediyor.
  • Branko Lazic (Kızıl Yıldız): Geçen hafta sakatlığı nedeniyle forma giyememişti, gelen haberlere göre bu hafta da oynama şansı yok.
  • Aleksandar Djordjevic (Fenerbahçe Beko): OAKA deplasmanında kazanma şansı ver elbette temsilcimizin ama 2000’lerin başından bu yana bu deplasmandaki derecemizin 3-13 olduğunu düşünerek yine de riske girmeyeceğim.

Şimdi de takıma yeni eklediğimiz isimlere bir göz atalım:

  • Nikola Mirotic (FC Barcelona): Euroleague’in en çok kazanan oyuncusu, ünvanının hakkını verecek seviyede bir açılış yaptı. Bu hafta da Bayern karşısında ondan iyi bir performans bekliyorum. Hatta o kadar güveniyorum ki onu kaptan seçtim.
  • Elie Okobo (Asvel): Fransız guard, Euroleague’deki çaylak sezonuna çok iyi başladı ki performansını Pro A maçlarına da taşımış durumda yani ilk haftaki performansının tesadüf olmadığına dair beni ikna etti. Bu hafta dişlerine göre bir rakip Alba ile oynayacakları için bize ekstra puanlar getireceğini düşünüyorum.
  • Ivan Ukhov (CSKA Moskova): Her ne kadar artık Hackett iyileştiği için hazırlık maçları kadar süre alamıyor olsa da kısıtlı sürelerde etkili olabilen, verimli olabilen bir isim. 6. adam görevini kendisine veriyorum bu hafta ki Efes’in etkili guard ikilisini durdurmak için savunma amaçlı sahaya sürülebilir.
  • T.J. Parker (Asvel): Yeni formatta koçların da puan getirdiğini biliyoruz. Alba karşısında galibiyete yakın olan tarafın formda Asvel olduğunu düşündüğüm için de koç Parker’ı kadroma kattım.

Yapılan değişiklikler sonrası takımımızın yeni görüntüsü bu şekilde olacak:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …