Güncel Haberler

Furkan Korkmaz: “Sadece İyi Bir Şutör Olmak İstemiyorum.”

NBA‘de ülkemizi Philadelphia 76ers forması ile temsil eden Furkan Korkmaz hazırlık maçlarının başladığı dönemde açıklamalarda bulundu.

76ers Insider isimli podcaste konuk olan Furkan, takım kalma kararı, yaz dönemini nasıl geçirdiği ve takım arkadaşlarına dair samimi açıklamalarda bulundu.

İşte Furkan’ın röportajından öne çıkan satır başları:

Temsilcimiz ilk olarak takım arkadaşları hakkında konuştu ve “Mattisse ile birlikte oynamaya devam edeceğim için çok mutluyum. Onunla çok iyi bir ilişkimiz var. Onun çok iyi ve zeki birisi olduğunu düşünüyorum. Toibas da takımın liderlerinden birisi. Hem saha içinde hem de saha dışında her zaman yardımcı olmayı çalışıyor. Joel’i zaten herkes tanıyor.” ifadelerini kullandı.

Daha sonra yaz dönemini Türkiye’de geçirmesi hakkında konuşan Furkan, “Yaklaşık 3 ay boyunca Türkiye’de kaldım. Ailem ve arkadaşlarımla zaman geçirdim, antrenman yaptım. Benim için eğlenceli bir dönemdi. Uzun sezon boyunca yoruluyorsunuz. Sene boyunca stresle başa çıkmanız gerekiyor. Bu yüzden yaz dönemini iple çekiyoruz. Türkiye’de olmak da bana iyi geliyor.” sözlerini söyledi.

Daha sonra önümüzdeki sezon için hedefleri hakkında konuşan Furkan, “Bu sezon tek amacım şampiyonluk kazanmak. Şampiyonluk kazanan oyuncuları gördükçe açık olmak gerekirse çok kıskanıyorum. Bizim de çok büyük bir potansiyelimiz var ve o noktaya gelebileceğimizi düşünüyorum.” açıklamalarını yaptı.

Yaz döneminde Sixers ile sözleşmesini yenilemesi hakkındaki düşüncelerini de paylaşan temsilcimiz, “4 yıl boyunca Philadelphia’da oynadım. Yaz dönemi bu yüzden biraz garipti, ayrılma ihtimalim vardı. Ancak genel olarak baktığımızda burada kaldığım, Philadelphia’da oynayacağım, şampiyonluk için mücadele edeceğim için çok gururluyum. Şimdi sahaya çıkıp işimizi yapmanın zamanı geldi.” ifadelerini kullandı.

Son olarak bu sezon oyununda geliştirmek istediği alanlar hakkında da konuşan yetenekli oyuncu, “Bu sezon sadece bir şutör olmak istemiyorum. Topu yere vurarak da bir şeyler yaratmak istiyorum. Savunmada bir seviye daha atlamak istiyorum. Son 2 yılda bu alanda büyük gelişme kaydettiğimi düşünüyorum. Geçen sene play-off’larda gördük her pozisyonun çok önemi var. Eğer bir şey kazanmak istiyorsanız takımdaki herkesin elinden gelenin en iyisini yapması gerekiyor.” diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: Eurohoops

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Denver, Hawks’ı Ezdi Geçti!

NBA Batı ekibi Denver Nuggets konuk ettiği Doğu ekibi Atlanta Hawks‘ı 110-142’lik skorla adeta ezdi …