Güncel Haberler

TBF Başkan Adayı Harun Erdenay Basın Toplantısı Düzenledi

Daha önce resmi olarak Türkiye Basketbol Federasyonu başkanlığı için aday olduğunu duyuran eski başkanlardan Harun Erdenay basın mensupları ile buluştu.

Erdenay’ın yaptığı açıklamalardan kalan satır başları şu şekilde:

  1. Türkiye yeniden basketbol ülkesi olacak (Grafiklerle Türk basketbolunun Avrupa ve dünyadaki düşüşünü anlattı)
  2. TBF örnek federasyon olacak.
  3. Kurumsal yönetim ilkeleri esas alınacak, federasyon ile kulüpler arasında iletişimde zorluk olmayacak, bütün ligler için lig kurulları kurulacak
  4. MHK son derece başarısız. Hakem sayıları ve hakem kalitesi yükseltilecek.
  5. Disiplin cezaları adil hale getirilecek.
  6. FIBA ile iletişim iyileştirilecek.
  7. Sosyal medyayı etkin kullanacağız
  8. TBF’de Kendi kaynaklarını yaratan bir yapı kuracağız.
  9. Her ligin ayrı sponsoru olacaktır, kulüplere ucuz uçuş sponsoru bulacağız. Bayanlar ligi isim sponsorumuz olmak üzere hazır.
  10. İDDAA gelirleri 7 senedir artmadı ama oyuncular dolar ile maaş aldıkları için makas açıldı.
  11. 2022-2023 sezonunda yeni ihale yapacağız zira bu sene talip çıkmadı ve bir kanala zoraki verildi. Bizim dönemimizde yayıncılar için talep edilen bir lig olacağız.
  12. Lisanslı sporcu sayısı artırılacak.
  13. EBBL yeniden kurulacak.
  14. 3×3 basketbolu yaygınlaştırılacak.
  15. Bakanlıkla görüşülüp salonlar spor okullarına açılacak.
  16. Millî takımlar için Şile’deki kamp merkezi projelerimiz hazır.
  17. Her çocuk basketbolla tanışacak.
  18. Basketbol müzesi kuracağız.
  19. (Soru üzerine) Biz liglerde Türkler çok olsun isteriz ama kulüp yöneticileri çok yabancı istiyor.

Erdenay’ın konuşmalarının diğer bölümü ise şöyle:

Dünyada basketbol oynama yaşının beşe kadar indiğini ifade eden Harun Erdenay, ”Bu yaşlardaki çocuklarımıza basketbolun eğlencesini tattıracağız, dinginliğini paylaşacağız, takım oyunu sevgisini yaşatacağız ve onları üniversiteden mezun olana kadar bu sevginin içinde tutacağız. Her çocuğun odasında bir basketbol topu olacak. Altyapı başarılarımızı A takımlar seviyesine taşımak zorundayız. Altyapı oyuncularımızın A takımı maçlarında daha fazla süre alması için akış planımız hazır. A takımlardaki milli heyecanı geri getireceğiz” dedi.

Basketbol A Milli Takım Başantrenörü Orhun Ene hakkında da Erdenay, “Göreve gelirsek Orhun Ene iyi bir antrenör ve sözleşmesi de devam ediyorsa, Orhun Ene de çalışmak isterse devam ederiz. Bizi turnuvalara Orhun Ene götürecek” açıklamasında bulundu.

Yabancı kuralıyla ilgili Erdenay, “5 yabancı sınırının indirileceğini düşünmüyorum, kulüpler karşı çıkacaktır. Lig kurulu yapılacak temsilciler gelecek onlar yabancı oyuncu isteyecek, biz Türk oyuncular olsun diye konuşacağız. 4+1 3+2 gibi formüller olabilir. Yabancı kuralında ufak bir değişiklik olabilir” şeklinde konuştu.

Kaynak: Basketfaul

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …