Güncel Haberler

Şampiyonlar Ligi Haftanın Panoraması ve Ödüller (1.Hafta)

FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde ilk hafta mücadeleleri tamamlandı.

5 temsilcimizin yer aldığı turnuvada Tofaş, Galatasaray NEF ve Pınar Karşıyaka keyiflerimizi yerine getirirken, Beşiktaş Icrypex ile Darüşşafaka ise bizleri üzdüler maalesef.

Gelin birlikte haftanın panoramasına göz atalım ve ödülleri de sahipleri ile buluşturalım. Keyifli okumalar.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Geçen sezon koç Dedas ile yakaladığı başarının ardından bu sezon yeniden BCL’de boy gösteren Hapoel Holon, koç Buscaglia’yı göreve getirip kurduğu yeni takımla bu sezonda da önemli işlere imzatacağının sinyallerini daha ilk haftadan verdi. Brindisi gibi dişli ve evinde etkili bir takıma karşı, hem de deplasmanda yakaladıkları 61-88’lik skor uzun süre akıllardan silinmeyecek cinstendi gerçekten. Öyleki karşılaşma sonrası Brindisi yönetimi bu maça para verip bilet alarak gelen taraftarlarının sonraki ilk BCL iç saha maçına ücretsiz girebileceğini açıklayarak taraftalarına karşı olan mahçubiyetlerini bildirdi. Holon, baştan sona üstün oynadığı maçta harika bir takım savunması sergilediği gibi tecrübeli isimler Gray, Chris Johnson ve Raglanda da en üst düzey verimi almayı başarmıştı. Deplasmanda gelen bu dominant performansın ardından da haftanın takımı ödülünü alkışlarla hakettiler.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:
(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • Melo Trimble (Galatasaray NEF): 33 sayı, 8-10 3sayı, 6 ribaund, 3 asist, 37 verimlilik
  • Sasu Salin (Tenerife): 33 sayı, 8-13 3sayı, 8 ribaund, 2 asist, 36 verimlilik
  • Bonzie Colson (Pınar Karşıyaka): 22 sayı, 13 ribaund, 3 asist, 29 verimlilik
  • Vitor Benite (San Pablo Burgos): 27 sayı, 5-8 3sayı, 2 ribaund, 4 asist, 28 verimlilik
  • Jonah Radebaugh (Ludwigsburg): 24 sayı, 4 ribaund, 5 asist, 28 verimlilik

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

Yaz döneminde Galatasaray NEF‘in yaptığı en dikkat çekici transferlerden biriydi kuşkusuz. Önce Avustralya Ligi’nde sonra da Avrupa’nın en iyi yerel ligi Liga Endesa’da kendisini kanıtlamış olan Melo Trimble artık liginde ilk 4 sırayı kovalayan iddialı bir takımın skoreri olmak için hazırdı. Bunu da daha ilk maçta Nymburk karşısında gösterdi, daha doğrusu ilk kurbanı Çekya ekibi oldu demek daha doğru olacak sanırım. Çok formda, diri, özgüveni tam bir oyuncu izledik sahada. Onun bu şekilde takıma liderlik etmesi ve skor yükünü çekmesi Bost ve Purcell’i de rahatlattığı için onlar da bir seviye yukarı çıktılar. Ayrıca bencil olmayan yapısı ve ne zaman kendisine ihtiyaç duyulduğunu da sezebilmesi, tüm bunlara artı olarak da soğuk kanlı duruşu sayesinde çok özel bir skorer. Onu ülkemizde izleyebildiğimiz çok şanslıyız. Bu hafta özellikle yay geirsinden sergilediği 8-10’luk müthiş performansla da toplam 33 sayıya ulaşı ve istatistiklerine 6 ribaund ile 3 asist ekleyerek 37 verimlilik puanına ulaştı ve alkışlarla haftanın MVP’si ödülünün sahibi oldu.

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Karşıyaka, Formalite Maçında Jerusalem’i Konuk Ediyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu K grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Pınar Karşıyaka, …