Güncel Haberler

Son Şampiyon Anadolu Efes, Euroleague Sahnesine Çıkıyor

Turkish Airlines Euroleague 1. hafta maçında 30 Eylül 2021, Perşembe günü temsilcimiz Anadolu Efes İspanya’nın Real Madrid takımına konuk oluyor.

Wizink Center’da oynanacak olan karşılaşma TSİ 21:45’te başlayacak ve beIN Sports Haber ekranlarından naklen yayınlanacak. Karşılaşmayı Robert Lottermose, Olegs Latisevs, Carmelo Paternico üçlüsü yönetecek.

Bilindiği gibi Anadolu Efes geçtiğimiz sezon play off’ta Real Madrid’i 3-2’lik seri ile geçmiş ve ardından Final Four’da şampiyonluğa ulaşmıştı.

Avrupa arenasındaki 728. maçına çıkacak olan temsilcimiz, bugüne kadar Avrupa kupalarında oynadığı 727 karşılaşmada 415 galibiyet ve 312 yenilgi (galibiyet yüzdesi: % 57,1) aldı.

2001-02 sezonundan itibaren katıldığı Turkish Airlines Euroleague’de ise 480. maçına çıkacak olan Anadolu Efes, bu kupada bugüne kadar oynadığı 479 karşılaşmada 258 galibiyet ve 221 yenilgi (galibiyet yüzdesi: % 53,9) elde etti.

Anadolu Efes ile Real Madrid, Avrupa kupalarında bugüne kadar 39 kez karşılaşırken, lacivert beyazlılar 13 galibiyet ve 26 mağlubiyet elde etti. İki ekip arasında FIBA organizasyonlarında oynanan iki maçta temsilcimiz bir galibiyet ve bir mağlubiyet elde ederken, Turkish Airlines Euroleague’de iki takım arasında oynanan 37 karşılaşmada temsilcimiz 12 galibiyet ve 25 mağlubiyet elde etti.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

2023-24 Euroleague Play-Off ve Play-In Eşleşmeleri Belli Oldu

2023-24 Turkish Airlines EuroLeague normal sezonu resmi olarak sona erdi. Dolayısıyla playoff ve play-in eşleşmeleri …