Güncel Haberler

Ergin Ataman, Gillette Yılın Antrenörü Ödülünün Sahibi Oldu

67.Gillette Milliyet Yılın Sporcusu Ödüllerinde Yılın Antrenörü ödülünün sahibi Turkish Airlines Euroleague şampiyonu Anadolu Efes’in Koçu Ergin Ataman oldu.

Dün akşam geleneksel olarak dağıtılan Milliyet Yılın Sporcusu Ödüllerinin 67.’si gerçekleştirildi. Ödül töreninde Anadolu Efes Koçu Ergin Ataman, yılın antrenörü ödülünün sahibi oldu.

Anadolu Efes ile yarıştığı her kulvarda şampiyonluğa uzanan başarılı koç, EuroLeague heyecanının başlayacak olması sebebiyle Madrid’de olduğundan ötürü ödülü oğlu Sarp Ataman aldı.

Koç Ataman, bir video ile ödül hakkında teşekkürlerini iletirken “Türk sporunun çok değerli üyeleri, hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Milliyet gibi Türk basınının öncüsü olan bir gazetenin uzun yıllar düzenlediği, sadece ülkemizin değil dünyanın da en prestijli spor ödüllerinden biri olan Milliyet Yılın Sporcusu Ödüllerine aday gösterilmek benim için çok büyük bir onurdu. Daha sonra halkımızın oylarıyla kürsüye çıkmak, yılın en iyi antrenörü ödülüne ulaşmak benim için gerçekten büyük bir onur. Bu gururu yaşattıkları için öncelikle Türk halkına, beni bu ödüle layık gösteren Demirören Ailesi ve Milliyet Gazetesine teşekkür ediyorum. Tabii ki bu ödülü sadece şahsım adına değil tüm ekip arkadaşlarım adına, bana her koşulda destek veren kulübüm Anadolu Efes adına ve oyuncularım adına alıyorum. Maalesef bu güzel gecede sizlerle birlikte değilim. Biliyorsunuz yeni bir maceraya başlıyoruz. Avrupa’nın zirvesinde kalmak için şahsım adına ve takım olarak tüm gücümüzle çalışacağız. Bir kez daha hepinize teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

EuroLeague şampiyonluğuna uzanan tek Türk koç unvanına erişen başarılı antrenör, yeni sezona üst üste ikinci EuroLeague şampiyonluğu mottosuyla çıkıyor.

Kaynak: Milliyet

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …