Güncel Haberler

Koç Laso, Anadolu Efes Maçı Öncesi Açıklamalarda Bulundu

Turkish Airlines Eurolegue açılış haftasında Real Madrid, son şampiyon Anadolu Efes’i konuk edecek.

Karşılaşma öncesi İspanyol ekibinin tecrübeli koçu Pablo Laso açıklamalarda bulundu:

Takım iyi durumda. Bazı oyuncularımız oynamayacak, bazıları da iyileşme periyodunda. Ancak geniş bir kadromuz var. Önlerinde önemli bir rakip olduğunu bilen ve EuroLeague şampiyonuna karşı kazanmak için en iyi durumda olması gerektiğinin farkında olan bir kadro sunacağımızdan dolayı içim rahat. Anadolu Efes, çok önemli oyunculara sahip ve yıllardır yüksek seviyede basketbol oynayan bir takım. EuroLeague, çok zorlu bir maçla başlıyor.

Takımın şu ana kadarki başlangıcından ötürü çok mutluyum. Zaten aksini söylemek absürt olurdu. 5 resmi maçta 5 galibiyet ve kupa kazandık.. Hücum ve savunmada hem fiziksel hem de taktiksel olarak geliştirmemiz gereken çok şey olsa da iyi durumdayız. Bu da sezonun şu aşaması için normal.

Bu tip rekabetçi bir ligde favorilerden konuşmak kolay değil: Anadolu Efes, Barcelona, CSKA, Fenerbahçe ve Real Madrid’i zaten saydınız… Herkes bu takımlardan konuşuyor, rekabette bu da var. Zenit, Barcelona’yı elemenin eşiğine geldi. Bayern, normal sezonu 5. olarak bitirdi. Play-off’lar son maçlara kadar belli olmadı.

Anadolu Efes, çekirdeğini korumayı başardı. Birbirlerini çok iyi tamamlıyorlar, herkes rol alabiliyor. Dominant dış oyuncuları var. Boyalı bölgede ise 2 kuvvetli power forvet Moerman ve Singleton, 5 numarada Dunston ve Pleiss’e sahipler. Sertaç Şanlı‘yı kaybettiler ama Adriyatik Ligi’nin en iyi oyuncularından olan Filip Petrusev’i aldılar. Çekirdeği korular, nasıl bir fikre sahip oldukları açık.

Randolph ve Thompkins, uzun süredir yoklar. Onları yavaş yavaş rotasyonun parçası yapacağım. Ekim ayı itibariyle takıma dönmelerini düşünüyorum ama ikisi de uzun süreli sakatlık geçirdi ve ne zaman tam olarak döneceklerini söylemek benim için zor. Şimdilik ikisinin iyileşme süreci de iyi gidiyor. Planımız, en kısa sürede onlara kavuşmak.

Jeff Taylor ve Sergio Llull’un da problemleri vardı, akşama kadar onların oynayıp oynamaması konusunda da karar vereceğiz.

Eurohoops

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

2023-24 Euroleague Play-Off ve Play-In Eşleşmeleri Belli Oldu

2023-24 Turkish Airlines EuroLeague normal sezonu resmi olarak sona erdi. Dolayısıyla playoff ve play-in eşleşmeleri …