Güncel Haberler

Takım Analizi: Panathinaikos’u Mercek Altına Alalım

Turkish Airlines Euroleague takımları incelediğimiz bu yazı dizisinde yeni konuğumuz Panathinaikos oluyor.

Yeni koçu Priftis ile sezona hazırlanan Yunan ekibi kadrosunu da yaptığı hamlelerle güçlendirmeye çalıştı ve uzun süredir uzak kaldıkları play-off yarışına yeniden dahil olmak istiyorlar. Gelin birlikte yenilenmiş kadrolarını mercek altına alırken hedefleri ve beklentileri de inceleyelim.

Takımın direksiyonunda Cedevita’dan hatırlayacağınız Kendrick Perry olacak. EuroCup seviyesinde iyi bir guard ve iyi bir skorer olduğunu kanıtlayan Birleşik Amerikalı oyuncu Euroleague’de ise çaylak sezonuna çıkacak. Fiziksel özelliklerini düşündüğümüzde buradaki sertlik konusunda ve savunma efektifliği anlamında zaman zaman sorunlar yaşayabilir. Onun performansı Pana’nın play-off hedefi anlamında kritik olacak. Onunla beraber 1 numarada daha çok Yunan guard Bochoridis’i izleyeceğiz. Gerektiğinde skorer kimliğini ön plana çıkarabilecek potansiyelli bir isim. 2 numarada ise kaliteli skorerlere sahipler. Tecrübeli Sırp guard Nemanja Nedovic geçen sezon olduğu gibi takımın ilk 2 skor opsiyonundan biri konumunda özellikle Hezonja’nın ayrılmasıyla. Ancak onun istikrar sorunu olduğunu ve sağlıklı kalabilme konusunda da sıkıntılar barındırdığını biliyoruz. Sahada kalabildiğinde ve sürdürülebilir bir hücum performansı sergileyebildiğinde komple bir skorer olarak ligin en önemli isimlerinden biri kuşkusuz. Ancak bu soru işaretleri nedeniyle onunla beraber skorer pozisyonunda Daryl Macon da yer alacak. Eski Galatasaraylı skorer zaman zaman 1 numaraya da kayabilmesiyle guard rotasyonunda çok yönlü bir isim. Nedeovic’in istikrar sorununu düşündüğümüzde onun Euroleague sahnesindeki performansı kritik oalcak.

Forvet pozisyonunda 3 numarada geçen sezon olduğu gibi kaptan Ioannis Papapetrou takımın lideri, bir numaralı skor opsiyonu olacak. Onun çok yönlü oyunu ve son yıllarda artık elit seviyeye getirmeye başladığı dribbling üstünden kendi skorunu üretebilmesi ile ligin en değerli 3 numaralarından hatta bu pozisyondaki en iyi 3-4 isimden biri kuşkusuz. Alçak postta yarattığı ters eşleşmeler ve ribaundlar gibi konulardaki artıları büyük önem taşıyor Panathinaikos adına. Tecrübeli isim Sant-Roos onu desteklemeye çalışcak. Özellikle savunma konusunda sahaya getireceği enerji ve agresiflik ile yine x-faktör olması bekleniyor. Hatta daha önce olduğu gibi onu 1 ve 2 numaraya da destek olurken görebiliriz. Bir diğer sert ve ribaundlara katkı veren görev adamı Kaselakis de 3 numarayı destekleyecek. 4 numarada ise takımın yeni yıldızı olduğunu Süper Kupa maçlarında kanıtlamış olan Okaro White olacak. Onun atletizmi ve alçak posttaki etkinliğinin yanı sıra dış şut tehditi ve tabiki ribaundlara katkısı fark yarattı şuana kadar. Ayrıca çabuk ayakları ile kısaların da karşısında kalabiliyor olması, tecrübesi ve pozisyon bilgisiyle onu savunmada da değerli bir parça yapıyor. Eski Daçkalı Jeremy Evans da tecrübesi, atletizmi ve dış şut katkısı ile ona kenardan gelerek destek olmaya çalışacak. Benzer oyuncular olması 4 numaradaki sürdürülebilir katkıyı özellikle hücumda destekleyecektir.

5 numarada ise geçen sezon olduğu gibi dev uzun Papagiannis takımın en güvendiği isim olacak. Onun alçak posttaki fiziksel artıları sayesinde her iki pota altında da farkı yaratabiliyorlar. Blok tehditinin yanı sıra bitiricilik konusunda da etkili bir silah olan fiziğine rağmen ikili oyun savunmasında da ciddi zaafları bulunan bir uzun değil. Ayrıca 4 numarada sürekli sahada atlet isimler olacağı için onu savunmada koruyabilecekler. Diğer taraftan geçen sezon bu pozisyonda sıkça aradıkları atletik bir ismi kadrolarına kattılar. İsrail liginde iyi bir sezon geçiren, atletik özellikleri, güçlü fiziği, blok tehditi, ribaundlardaki katkısı ve enerjisi ile öne çıkan Floyd da 5 numarada önemli rol üstlenecek. Tecrübeli uzun Kavvadas da oyuna sertlik getirmek, rakipleri yormak ve yıpratmak adına kenardan gelecek bu 2 ismi desteklemek üzere.

Yeşiller yıllardır play-off hasreti çekilyorlar ve bu yolda yeni sezon öncesi koç değişikliğine giderek kadrolarına da çeki düzen verdiler diyebiliriz. Ancak halen bu yarışta yeterli seviyede olduklarını düşünmüyorum. Evet ellerinde Papapetrou ve White gibi iki yıldız forvet var ama 1 ve 5 numaradaki isimler bana Euroleague seviyesinde tam güven vermiyor. Bu nedenle de yin hedefledikleri play-off yarışından uzak kalacaklarını, normal sezonu 10-13. sıralar civalarında tamamlabileceklerini düşünüyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Baskonia, Lider Real Madrid’i Deplasmanda Devirip Play-In Biletini Kaptı

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Baskonia konuk olduğu lider Real Madrid‘i 91-95’lik skorla geçmeyi …