Güncel Haberler

RESMİ: Sırbistan Milli Takımının Yeni Koçu Pesic Oldu

Sırbistan Basketbol Federasyonu tarafından yapılan açıklamayla koç Svetislav Pesic‘in yeniden Sırbistan Milli Takımı‘nın koçu olduğu duyuruldu.

Geçtiğimiz ay görevden alındığı açıklanan eski Fenerbahçe koçu Igor Kokoskov’dan boşalan milli takım başantrenörlük koltuğunda 72 yaşındaki Pesic’in oturacağı ifade edildi.

Böylelikle tecrübeli koç 2000-02 yılları arasında o zamanki adıyla Yugoslavya’nın başında görev aldığı günden sonra tekrar milli takımın başına geçmiş oldu.

Pesic, takımın başındaki ilk resmi maçlarına Kasım ayında oynanacak olan 2023 FIBA Dünya Kupası eleme maçlarında çıkacak. Sırbistan 25 Kasım’da Letonya ve 28 Kasım’da ise Belçika ile karşılaşacak.

Önceki görev döneminde ülkeye 2001 EuroBasket ve 2002 Dünya Kupası altın madalyalarını getirmeyi başarmıştı.

Pesic son aktif koçluk görevinde ise 2018-20 arasında FC Barcelona’yı çalıştırmış, 2020-21 sezonunu ise dinlenerek geçirmeyi tercih etmişti.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Dünya Kupası: Zagars, Kukoc’un Rekorunu Kırarak Tarihe Geçti

2023 FIBA Dünya Kupası‘nda Letonya ile Litvanya arasında oynanan beşincilik maçında Letonya rakibini 98-63’lük skorla …