Güncel Haberler

Kidd, Genç Yıldızı Doncic’i Picasso Benzetmesiyle Övdü

Dallas Mavericks forması ile NBA sahnesinde fırtına gibi esen Luka Doncic için bir basketbol sanatçısı demek sanırım yanlış olmayacaktır.

Bu konudaki görüşü destekleyen bir diğer isim de halihazırda onun koçu olan, NBA tarihinin en önemli oyun kurucularından biri Jason Kidd.

Tecrübeli basketbol adamı da genç yıldızını överken “O, genç bir Picasso” ifadelerini kullandı. Dallas’daki yerel medyaya konuşan Kidd, yıldızını överken tavsiyeler vermekten de geri durmadı:

Daha önce Picasso’ya kimse ‘elindeki tüm boyaları kullan’ dedi mi bilmiyorum ama Doncic’e takım arkadaşlarına güvenebileceğini hatırlatmak istiyorum. Takım arkadaşları, ona yardım etmek için hazır olacak.

Eurohoops

Doncic de bu yorum karşısında koçuna hak verdi ve: “Saha içi ve dışında geliştirmem gereken birçok şey var. Bu da onlardan biri. Elbette ki koç haklı” sözlerini kullandı.

Sloven yıldızın halen 22 yaşında olduğunu ve geçen sezon 7 maçlık play-off serisinde Clippers’a karşı 35.7 sayı, 7.9 ribaund, 10.3 asistlik ortalamalarını hatırlayınca Kidd’in Picasso benzetmesinin haklı olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Atlanta, Flynn’in 50 Sayısına Rağmen Detroit Engeline Takılmadı

NBA Doğu Konferansı mücadelesinde Atlanta Hawks konuk ettiği Detroit Pistons‘u Flynn’in 50 sayılık performansına rağmen …