Güncel Haberler

İDDİA: Bologna’nın Listesindeki Bir Diğer İsim de Monroe (Analiz)

Son İtalya Lega Basket Serie A şampiyonu olan Virtus Bologna, Süper Kupa’yı da kazanarak başladığı yeni sezonda 7DAYS EuroCup‘da da zirveye oynamak istiyor, bu nedenle de sakatlanan Udoh’un yerine takviye yapma hedefindeler.

Daha önce Jordan Bell ve Tarik Black gibi isimlerin listelerinde olduğunu sizlere iletmiştik. Super Basket’te yer alan son habere göre ise ilgilendikleri isimlerden birinin de Greg Monroe olduğunu öğrendik.

2.11 metre boyunda olan 31 yaşındaki tecrübeli solak uzun geçen sezon Rus ekibinde finansal problemler boy gösterene kadar Euroleague sahnesinde 9 maçta ortalama 19.8 dakika süre almış, 10.3 sayı, 6.0 ribaund, 1.4 asist, 12.8 verimlilik puanı ve VTB’de ise 6 maçta ortalama 19 dakija sahada kalırken 16.0 sayı, 6.8 ribaund, 1.0 asist, 1.2 top çalma, 21.0 verimlilik puanı istatistikleri ile katkı vermişti.

EDİTÖR YORUMU:

Solak uzun, Avrupa’daki ilk sezonunda koç Radonjic yönetimindeki Bayern’de gayet iyi bir performans sergilemiş sonra da yıldızlar topluluğu Khimki’ye transfer olmuş burada da finansal kriz patlak verene kadar bireysel anlamda iyi istatistiklere imza atmıştı. Monroe’nun artılarından bahsederken ilk olarak alçak post etkinliğine deyinmek lazım elbette. Yüksek basketbol IQ’su bir uzuna göre kaliteli top tekniği ve pasör özellikleri ile alçak postta sadece etkili ve verimli bir bitirici değil, ayrıca önemli bir yaratıcı. Bunun yanında Avrupa’da geçirdiği 1.5 sezonda ikili oyunlardaki etkinliğini de geliştirdi, iyi perdeler yapan ve doğru koridora keskin devrilmeler yapan, yumuşak bilekleri ile de pozisyonları pota altında yüksek yüzdeyle bitiren bir uzun. Her iki pota altında da efektif bir ribaundçu. Evet çok atlet ya da patlayıcı değil ama fiziğini pozisyon almak için çok iyi kullanması ve güçlü sezgileri sayesinde ribaundlar konusunda potansiyeli yüksek. İşin savunma tarafında da savaşmaktan ve fiziksel mücadeleden çekinmeyen, alçak postta tüm rakiplerini göğüsleyebildiği gibi çember korumada da zamanlaması sayesinde blok tehditi olan bir isim.

Gelelim eksilerine. Öncelikle yumuşak bileklerine sahip olmasına rağmen kariyerinin ilk günlerinden bu yana orta mesafe şut tehditini istikrarlı bir silah haline dönüştüremedi. Ayrıca hücumda zaman zaman pasif kalan, kendisini göstermeyen bir isim, bu da verimliliğini düşürüyor. İşin savunma tarafında ise bacakları özellikle tepe ikili oyunlarındaki adam değişmelerde ağır kalıyor, bu da kısaların onu hedef haline getirmesine neden oluyor. Onu korumak için belli dönemlerde çember altında tutmak daha mantıklı oluyor, bu da takımın kalan 4 oyuncusunun ekstra rotasyonlar yapmasına neden oluyor tepe ikili oyunlarında.

Monroe elbette direkt olarak Udoh’un yerini doldurabilecek bir uzun değil, farklı özelliklere sahipler. Monroe, daha fazla ayakları yere basarak oynayan, hücumda atletik özelliklerinden çok fiziksel artılarını ve alçak posttaki ayak hareketlerini kullanan, bu şekilde de hücumda takımına daha fazla katkı veren bir isim. Ribaundlarda onun da Udoh gibi önemli katkılar vereceğini düşünsem de işin savunma tarafında Udoh’un oldukça gerisinde kalacaktır. Gerek sınırlı atletizmi gerekse ağır ayakları ile ne çember koruma ne de ikili oyunlarda onun gibi etkili bir uzun değil. Bu nedenle de onunla birlikte sahada olacak Hervey, Weems ya da Alibegovic gibi isimlerin savunmada çok daha fazla mesai harcaması anlamına gelecek. Ama herşeye rağmen tecrübesi ve hücumdaki potansiyeli ile marketteki oyuncu seçenekleri bu kadar daralmışken doğru hamlelerden biri olacağını düşünüyorum.

https://youtu.be/VOuI7V36Qq8

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

RESMİ: Beşiktaş’ın Rakiplerinden Lions, NBA Patentli Nwaba ile Anlaştı!

BKT EuroCup‘da temsilcimiz Beşiktaş ile aynı grupta yer alan London Lions kadrosunu NBA patentli bir …