Güncel Haberler

Takım Analizi: Tofaş’ı Mercek Altına Alalım

ING Basketbol Süper Ligi takımlarını incelediğimiz yazı dizisinin bu bölümünde Tofaş‘ı konuk ediyoruz.

Ülkemizi FIBA Şampiyonlar Ligi’nde de temsil edecek olan Tofaş, koç Demir ile yola devam ederken, kadrosunu da olabildiğince korumaya çalıştı. Gelin birlikte yenilenmiş kadrolarını mercek altına alırken hedeflerine ve beklentilerine de göz atalım.

Takımının direksiyonundaki isim yeni transferlerden Kasey Shepherd olacak. Rus ekibi Nizhny Novgorod ile iyi bir sezon geçirmiş ve en iyi beşe seçilme başarısı da göstermişti. Onun skorer oyunu bu sezon Tofaş’ın başarısında en kritik faktörlerden biri olacak. Artık milli takımın da bir parçası olan, her geçen gün olgunlaşan basketboluyla birlikte kendisini geliştiren Berk Uğurlu da onu 1 numarada destekleyecek isim olacak. 2 numarada ise ligimizi yakından tanıyan, Afyon’da başarılı bir sezon geçiren Pako Cruz yer alacak. Meksikalı guard sadece bir skorer değil aynı zamanda da saha görüşü ve pasör özellikleri ile takımın organizasyonuna her iki guard pozisyonunda da görev alarak katkı verebilecek bir isim. Dolayısıyla hazırlık maçlarında da gördüğümüz üzere onun takıma yapacağı liderlik koç Demir’in sisteminde çok önemli olacak. Galatasaray’da geçirdiği sezonun ardından yuvaya dönen potansiyelli şutör Yiğit Arslan da 2 numarada ve gerektiğinde 3 numarada önemli katkılar verecek.

Forvet rotasyonunda da yeni isimlerden biri olan Elgin Cook 3 numarada takımın öne çıkan ismi olacak. Fethiye’de iyi bir sezon geçiren skorer oyuncu, güçlü fiziği ve ribaundlara yaptığı katkıyla da takımın değerli parçalarından biri olacak. Koç Demir’in sisteminde 2 ya da 3. skor opsiyonu olarak önemli bir parça olacak. Zaman zaman Yiğit ve genç oyuncu Berke Büyüktuncel de onu bu pozisyonda desteklemeye çalışacak. Geçen sezon ortasında takıma geldikten sonra hızlıca adapte olan ve çok yönlü oyunu, ribaundlara katkısı, özellikle 4 numarada yarattığı ters eşleşmelerle etkili olan Tomislav Zubcic yeni sezonda da koç Demir’in en büyük kozlarından biri olacak. Devşirme genç forvet Ege Demir de onu desteklemeye çalışacak isim olacak. BU pozisyonda Hırvat forvetin önemi çok büyük olacak çünkü Ege henüz BSL seviyesi için tam olarak hazır değil.

Uzun rotasyonunda da takımın geçen sezon bünyesinde bulunan Jeremy Simmons yine kadroda yer alıyor. Atletizmi, fiziksel oyunu, boyalı alandaki etkinliği ve çember savunması ile takımın önemli görev adamlarından biri olacak. Hücumda sınırlı bir isim olsa da oyunun diğer alanlarında ortaya koyduğu performans ile değerli bir parça. Milli uzun Muhsin Yaşar da geçen sezon olduğu gibi Simmons’ın dakikalarını dengelemeye, o kenardayken hücumdaki artılarını kullanarak takıma katkı vermeye çalışacak.

Geçen sezon olduğu gibi bu sezon da Tofaş’ın elinde değerli bir kadro var. Ever Purcell ve Phillip gibi değerli skorerleri kaybettiler ama Shepherd, Christon’dan çok potansiyelli ve iyi bir oyuncu ki Cruz da Phillip’i aratmayacaktır. Cook da en azından skorer özellikleri ile Purcell’in eksikliğini kısmen de olsa hissetirmeyecektir. Cruz, Shepherd, Zubcic üçlüsünün performansı hazırlık maçlarında da gördüğümüz üzere kritik olacak, Tofaş’ın çıtasını belirleyecek. Ben onların BSL normal sezonunda 3-6. sıralar civarında bir pozisyonda yer alacaklarını düşünüyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …