Güncel Haberler

İDDİA: Simmons, Alperen’in Takım Arkadaşı Olabilir! (Analiz)

NBA‘de transfer sezonu artık kapandı diyebiliriz ama halen takası gerçekleşmeyen Ben Simmons hakkındaki haberleri ABD medyasında üst sıralarda yer alıyor.

Yaz dönemi boyunca da gündemde olan ve en çok konuşulan konulardan biriydi. Eylül ayı boyunca da farklı haberler, farklı dedikodularla Avustralyalı yıldızın ismi gündemden düşmedi. ABD’nin önde gelen medya kuruluşları artık onun sezona Philadelphia 76ers forması ile başlamayacağına kesin gözüyle bakıyorlar.

Fakat diğer taraftan 76ers’ın yıldız ismin takası için diğer takımlardan istedikleri ile onların verebildikleri arasında halen ciddi farklar bulunduğu için takas görüşmelerinde ilerleme kaydedilemiyor.

Şuana kadar da hiç bir takım, Sixers’ın aklını çelebilecek, görüşmelerin ilerleyebileceği bir teklif yapamadı.

Fear The Sword’un haberine göre temsilcimiz Alperen Şengün‘ün formasını giydiği Houston Rockets, genç guardı kadrosuna katabilmek için ilgisini arttırmış durumda ve antrenman kampı başlamadan bu takası gerçekleştirmek istiyorlar. Geçtiğimiz günlerde kulüple karşılıklı olarak anlaşan, gelecek sezon Rockets forması giymeyeceği kesinleşen John Wall‘un takasın bir parçası olarak 76ers’a gidebileceği belirtilmiş haberin detayında.

EDİTÖR YORUMU:

Aslına bakarsanız bu takas gerçekleşirse 76ers ve Rockets adına bir kazan-kazan anlaşması olabilir. Çünkü Wall, 76ers’ın istediği gibi yay gerisinden Simmons’a göre çok daha ciddi bir tehdite sahip. Elbette işin savunma tarafında takımı ileri götürmesi mümkün olmayacak ama hücumda sunacağı artılar da çok değerli tartışmasız.

Rockets ise bildiğiniz üzere genç oyuncuları kadrosuna katarak yeniden yapılanma sürecine girdi. Simmons gibi yeni bir başlangıç yapmak isteyen genç bir yıldız için en doğru adreslerden biri olacaktır. Burada üzerinde baskı olmadan kendi oyununu sergileyip gerçek potansiyelini sahaya koyabilir. Rockets organizasyonunu da onun artılarını eksilerini netleştirip etrafına bu açıkları kapatacak şekilde hamlelerle yapılanmasını sürdürebilir önümüzdeki yıllarda.

Özetle bu takas iki takım ve iki oyuncu için de faydalı, doğru bir hamle olarak görünüyor. Tabi 76ers’ın Wall’un yanında başka ne isteyeceği, Rockets’ın da bunu ne ölçüde karşılayabileceği de önemli bir faktör olacak.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

RESMİ: Golden State, Kerr’ün Kontratını Uzattı

NBA Batı konferansı ekiplerinden Golden State Warriors yaptığı açıklamayla Steve Kerr, ile çok yıllı bir …