Güncel Haberler

Takım Analizi: Yalovaspor’u Mercek Altına Alalım

ING Basketbol Süper Ligi‘nin yeni takımlarından biri olan Semt77 Yalovaspor, yazı dizimimizin bu bölümdeki konuğu olacak.

TBL play-off’larını şampiyon olarak tamamlayan Yalovaspor, takımı lige çıkaran tecrübeli koç Yavuz ile yola devam ederken skorer ismi Jones dışında da yerli yabancı tüm rotasyonunu yeniledi. Gelin birlikte kadroyu mercek altına alırken, takımın hedefleri ve beklentilerine de bir göz atalım.

Oyun kurucu pozisyonunda takımın yeni organizasyon lideri Glen Cosey olacak. Geçen sezon Lavrio ile Yunanistan Ligi’nde final oynama başarısı gösteren tecrübeli guard, saha görüşü, pas becerleri ve liderliğinin yanı sıra gerektiğinde skorer özellikleri ile de takıma katkı verebilen önemli bir parça. Onunla beraber ligimizin en tecrübeli guardlarından biri olan Can Altıntığ ve genç oyuncu Emir Gökalp de 1 numara rotasyonunu tamamlayan isimler olacaklar. 2 numarada ise takımın BSL bileti kapmasında önemli rol oynayan, geçen sezonki takımdan kalan yegane isim olan skorer guard Lamont Jones olacak. Hazırlık döneminde sergilediği iyi performans ile dikkatleri üzerine çekmişti ve yeni sezonda da koç Yavuz’un hücumda bir numaralı opsiyonu olacak. Onun skorer kimliğini net olarak sahaya koyması, sürdürülebilir şekilde skor üretebilmesi yan istikrarı Yalovaspor’un ligde kalıcı olabilmesi adına kritik bir faktör olacak. Potansiyelli şutör Oğulcan Baykan ve İsmail Kerem Gülmez de Jones’un dakikalarını dengelemek, o kenardayken hücum enerjisinin düşmemesi için dakikaları paylşaşacaklar.

3 numarada ise yeni transfelerden C.J. Williams olacak. Hazırlık döneminde sergilediği etkili şut performansları ile öne çıkan ve Jones ile beraber kısa rotasyonundaki ikinci skor opsiyonu olacağını gösteren Birleşik Amerikalı forvet, 3 sayı çizgisi gerisinden ritmini bulduğu maçlarda rakiplerin canını çok sıkabilecek, savunma ve ribaundlar konusunda da ortalamanın üstünde katkı verebilecek bir isim. Tunahan Dikmen de onu yedeklemeye çalışacak. 4 numarada Dijon’dan hatırlayacağınız, zaman zaman Fransa milli takımının da formasını giyen Alexandre Chassang olacak. Orta mesafe ve yüzü dönük skor tehditinin bulunması, ribaundlar ve gerektiğinde alçak postta da agresif, temastan kaçmayan oyun tarzıyla koç Yavuz’un sisteminde x-faktör olabilecek bir parça. Büyükçekmece’deki başarılı sezonlarının ardından kenardan gelerek enerji ve dinamiz getirmesi beklenen Mert Celep de onu desteklemeye çalışacak.

Gelelim 5 numaraya. Burada as uzun Cremoan’dan gelen Marcus Lee olacak. Atletik özellikleri ve patlayıcılığı ile hazırlık maçlarında heyecan verici bir oyuncu olduğunu kendisini tanımayanlara göstermişti. Güçlü fiziği ve zamanlaması atletik özellikleri ile de birleşince önemli bir blok tehditine dönüşen Lee, savunmada koç Yavuz’un temel taşı olacak diyebiliriz. Hücumda da guardların onu iyi beslemesi durumunda yapacağı hava harekatları ve ikili oyun bitirşleri ile, artı hücum ribaundları ile takıma katkı verebilecek bir uzun. Tecrübeli Doğan Şenli de kenardan gelerek fiziksel temas, sertlik, mücadele ve ribaundlar konusunda onu artamamaya çalışacak.

Yalovaspor ligimizin mütevazi bütçeye sahip takımlarından biri. Ancak koç Yavuz’un da bu tarz sınırlı bütçeleri ve kadroları farklı yerlere getirebildiğini çok iyi biliyoruz. Hem tecrübeli koç içn hem de takımdaki Jones, Williams, Lee gibi isimler için önemli bir sınav sezonu olacak. Ya hep beraber ligde kalıp, kariyerlerinde sınıf atlaycaklar, ya da bu seviyelerdeki kredilerini ciddi ölçüde kaybetmiş olacaklar. Ben onların normal sezonu 13-16. sıralar arasında bir yerlerde bitirebileceklerini düşünüyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …