Güncel Haberler

EuroBasket 2025’in Ev Sahipliği İçin Aday Ülkeler Belli Oldu

FIBA EuroBasket 2025 organizasyonuna ev sahipliği yapmak isteyen ülkeler başvurularını yaptı ve adaylar belli oldu.

6 farklı ülke, Kıbrıs, Finlandiya, Macaristan, Letonya, Rusya ve Ukrayna’nın başvuruları bulunuyor.

FIBA konu hakkında şu açıklamayı yaptı:

Avrupa’nın bayrak basketbol organizasyonunun 42.’si 2025 yılının Eylül ayında düzenlenecek. Turnuva, 2015’ten beri kullanılan formülün başarılı olması sebebiyle 4 farklı ülkede düzenlenecek.

Letonya, Macaristan, Rusya ve Ukrayna, turnuvanın grup ve final aşaması için başvurularda bulundu. Kıbrıs ile Finlandiya ise grup aşamasına ev sahipliği yapmak istiyor.

Daha önceki yıllarda olduğu gibi 4 ev sahibi ülkeden birinin turnuvanın final aşamasına da ev sahipliği yapması gerekiyor.

Finlandiya, 2017 yılında EuroBasket’i düzenleyen 4 ülkeden bir tanesiydi. Letonya da 2015’te düzenlenen turnuvanın grup aşamasında ev sahipliği yapmıştı.

Macaristan ve Ukrayna, daha önce organizasyonu düzenlemek için ilgi gösteren ülkeler arasındaydı ama daha önce EuroBasket’e ev sahipliği yapma şansına sahip olmadılar. Bu esnada Kıbrıs da tarihinde ilk kez organizasyona ev sahipliği yapmak için başvuruda bulundu.

FIBA Avrupa Direktörü Kamil Novak, yeni başlayan başvuru süreci hakkında “Ülkelerin EuroBasket’e ev sahipliği yapmak için gösterdiği istekten dolayı çok mutluyuz. Birden fazla ülkede düzenlenen turnuva formatını 2015’ten beri kullanıyor. Bizim için şu ana kadar çok başarılı oldu ve EuroBasket’in büyümesini sağladı. Bu formül aynı zamanda sporun kıta genelinde gelişmesinde de önemli rol oynuyor.” ifadelerini kullandı.

FIBA Avrupa, 2021 Ekim’inden 2022 Ocak’ına kadar yapılan başvuruları değerlendirmeye alacak. Daha sonra FIBA Avrupa’nın yönetim kurulu toplantısında EuroBasket 2025’e ev sahipliği yapacak 4 ülke belirlenecek.

Sıradaki EuroBasket turnuvası ise 2022 yılının 1-18 Eylül tarihleri arasında Çekya, Gürcistan, Almanya ve İtalya’da oynanacak. Turnuvanın finali ise Almanya’nın Berlin şehrinde oynanacak.

Kaynak: FIBA & Eurohoops

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Sırbistan, EuroBasket Elemeleri İçin Kadrosunu Açıkladı

Avrupa’da yer liglerdeki kupa mücadelesinin tamamlanmasının ardından artık koçlar ve oyuncular milli takımdaki görevlerine başlıyorlar. …