Güncel Haberler

İDDİA: Erman Kunter, TBF Başkanlık Seçiminde Aday Oluyor

Son olarak Fransa’da Cholet’nin başında görev alan tecrübeli koç Erman Kunter, iddialara göre Ekim ayında yapılması planlanan Türkiye Basketbol Federasyonu başkanlık seçiminde Hidayet Türkoğlu’na rakip olacak.

Habertürk’de yer alan habere göre ülke basketbolumuzun simge isimlerinden biri olan Kunter, bir diğer önemli basketbol adamı Efe Aydan ile hazırlıklar yapıyor ve ikili Kunter’in adaylığı konusunda uzlaşmış durumda. Yakın zamanda da tanblonun netleşmesi bekleniyor.

Basketbolculuk yıllarında İTÜ, Beşiktaş, Eczacıbaşı, Fenerbahçe gibi kulüplerde top koşturan Erman Kunter, 1994 yılında antrenörlüğe başladıktan sonra 1997-2000 yılları arasında A Milli Takım’da görev yapmış, Galatasaray, Beşiktaş, ASVEL, Cholet gibi kulüpleri de çalıştırmıştı. 2010’da L’Equipe tarafından basketbolda yılın adamı seçilen Kunter, 1999’da Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda 12 Dev Adam’ı çeyrek finale taşımıştı.

Mevcut TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu da daha önce adaylığını duyurmuştu.

Kaynak: Habertürk

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

TBF’den Milli Takım Ertelemesi!

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF), son zamanlarda pek görülmemiş bir karara imza attı. Yapılan açıklamayla Türkiye …