Güncel Haberler

İDDİA: Unics Kazan’dan NBA Patentli Forvet Hamlesi! (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague‘in yeni takımlarından biri olan Unics Kazan kadrosunu NBA patentli bir forvet ile güçlendirmeye çalışıyor.

Basket News’ün haberine göre geçtiğimiz günlerde Utah Jazz tarafından serbest bırakılan Jarrell Brantley ile anlaşmak üzereler.

2.01 metre boyunda olan 25 yaşındaki Birleşik Amerikalı forvet geçen sezon NBA’de 30 maçta ortalama 4.7 dakika süre alırken 2.2 sayı ortalamalası ile katkı verebilmişti.

EDİTÖR YORUMU:

Brantley her iki forvet pozisyonunda da görev alabilen bir isim. Dribbling üstünden potaya giderek etkili olabildiği gibi güçlü fiziği ve atletizmi sayesinde alçak posttandan da skor üretebiliyor. Fiziksel temastan kaçmayan, sertliğe sertlik ile karşılık verebilen bir oyuncu. Orta mesafe ve dış şut tehditi var ama bu konuda ortalamanın üstünde değil, zaten bu silahlarını da 2 hatta 3. opsiyon olarak tercih ediyor. İkili oyunlarda iyi perde yapan ve potaya akıllı devrilerek fiziğini kullanıp dengesini sağlayıp pozisyonları yüksek yüzdeyle bitirebilen bir pota altı oyuncusu. Ayrıca pasör özelliklerini de hızlıca geliştirdiğini gördük, bu alanda önü açık diyebiliriz. Ribaundlar konusunda da pozisyonuna göre çok faydalı bir isim, her iki potada da bu alanda aktif, agresif ve savaşçı bir isim.

Gelelim geliştirmesi gereken yönlere. Öncelikle dış şutlar konusunda güvenilir bir isim değil. Evet potaya gitmeyi seviyor ama elit ve çabuk bir ilk adımı olmadığını da biliyoruz. Genelde güçlü fiziğini kullanarak rakibiyle mesafeyi korumaya ya da onu da kendiyle beraber potaya götürmeye çalışıyor. Bir diğer eksisi de ilk kez Avrupa’ya gelecek omlası ki bunun en üst seviyede Euroleague’de olacak olması soru işareti elbette.

Kazan 4 numarada Thomas ile yolların ayrılmasının ardından bir eksiklik hissetmişti. Bunu da Avrupa’da iyice daralan oyuncu pazarından dolayı NBA’den bir takviyeyle kapatmak istediler. Brantley NBA’de iki pozisyon arasına sıkışmış bir oyuncu olabilir ama Avrupa’da özellikle uzun forvet pozisyonu için önü açık olan, artıları eksilerinden fazla olan bir isim. Güçlü fiziği, ribaundlardaki katkısı, savaşçı ve agresif kimliği ile savunmada geri adım atmaması, dış şutlardaki potansiyeli ile Euroleague sahnesinde özel bir isme dönüşebilir. Ama diğer taraftan ilk kez Avrupa sahnesinde boy gösterecek olması da adaptasyon ve tecrübe anlamında kafalarda soru işareti yaratıyor. Özetle Kazan bir risk alıyor evet ama bunun geri dönüşü de çok iyi şekilde olabilir.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Zalgiris’den Baskonia’ya Farklı Tarife

Turkish Airlines Euroleague 31. hafta mücadelesinde Zalgiris Kaunas konuk ettiği Baskonia‘yı 94-76 gibi farklı bir …