Güncel Haberler

Takım Analizi: Olimpia Milano’yu Mercek Altına Alalım

29 yıl aranın ardından Turkish Airlines Euroleague‘de Avrupa’nın en üst düzey kupasında Final Four’a kalmayı başaran AX Armani Exchange Olimpia Milano, bu seviyede kalmak istiyor.

Koç Messina ile yola devam eden İtalyan temsilcisi kadrosunu önemli ölçüde derinleştirecek ve güçlendirecek hamlelere imza attı, yaz döneminin en hareketli takımlarından biriydi. Gelin birlikte kadro yapılarını mercek altına alırken hedeflerine ve beklentilerine de bir bakalım.

Milano kadrosuna önemli isimleri eklemiş olsa da direksiyondaki isimler değişmedi. İspanyol yıldız Sergio Rodriguez yine koç Messina’nın sahadaki gözü kulağı olacak, tecrübesiyle takımı organize edecek. Onunla beraber genellikle 1 numarayı yeni transferlerden Jerian Grant paylaşacak. NBA patentli guard, atletizmi ve deliciliği ile 1 numaraya enerji ve dinamizm katacak kuşkusuz. 2 numarada ise her ne kadar zaman zaman 1 numarada görev alacak olsa da Malcolm Delaney yine takımın önemli skor opsiyonlarından biri olacak. Onun verimli oynaması ve gerektiğinde sadece skor katkısı olarak değil organizasyon anlamında da takımı sahiplenmesi çok kritik olarak Milano’nun başarısı için. Ayrıca yeni transferlerden NBA patentli keskin şutör Troy Daniels de koç Messina’nın en güvendiği isimlerden biri ki sakatlanana kadar hazırlık döneminde de iyi işlere imza attı. Yerli rotasyonunda yer alan Morachini de bu pozisyonu destekleyecek.

Forvet rotasyonunda ise 3 numaradaki ana silahları yine Shavon Shields olacak. Danimarkalı yıldız ile kontrat yenileyerek de na güvenlerini daha sezon başlamadan göstermişlerdi zaten. Onun çok yönlü performansı, dış şutları ve daha da önemlisi savunmadaki katkısı koç Messina’nın sisteminde çok önemli bir rol oynadı geçen sezon ve yeni sezonda da devam edecek bu durum. Onu destekleyecek isimler ise 2 yeni transfer olacak. Bamberg’den hatırlayacağınız solak kanat oyuncusu Devon Hall olacak. Bu seviyede ne yapacağını merak ettiğim isimlerden birisi. İtalya milli takımının bir parçası olan yeni jenerasyonun temsilcilerinden Alviti de 3 numarayı destekleyecek. 4 numarada ise takımın en önemli transferi konumundaki Nicolo Melli ön planda. Yıldız uzun pasör özellikleri, hem alçak posttan hem de yay gerisinden skor üretebilmesiyle kuşkusuz çok değerli bir parça. Ayrıca NBA’de kalınlaşan ve güçlenen fiziğiyle artık Euroleague sahnesinde 5 numarada da görev alabilecek bir isim. Onun ortaya koyacağı performans Milano’nun tekrar Final Four seviyesinde yer alıp alamayacağını direkt olarak belirleyecek. Tecrübeli forvet Gigi Datome her ne kadar eski gücünde olmasa da dış şut tehditi ve pozisyon bilgisi ile burada katkı verebilecek bir isim, onun benchte olması bile çok değerli. Bir diğer milli oyuncu Ricci de 4 numaraya destek olacak.

5 numarada ise Euroleague’in en tecrübeli isimlerinden biri olan Kyle Hines yer alacak, yine koç Messina’nın en güvendiği isimlerden biri olacak ve bir uzun olsa da takımın saha içindeki liderlerinden olacak. Onun savunmadaki fiziksel oyunu, ribaundlardaki katkısı ve hücumdaki çok yönlü oyunu yine çok değerli olacak. Ayrıca yeni transferlerden Kostas Mitoglou da takımın önemli silahlarından biri olacak yeni sezonda. Koç Messina onu özellikle takımda görmeyi istedi. Dış şut tehditi, savaşçı kimliği ve ribaundlardaki agresifliği ile Pana’dan sonra kendisini İttalya’da da kanıtlamaya çalışacak. Tarczewski ile Biligha da görev adamı olarak 5 numarada tamamlayıcı rolünde olacaklar.

Milano geçen sezona göre daha geniş ve daha güçlü bir kadro kurdu bana göre net olarak. Her pozisyonda en az iki tane önemli isme sahipler ki artık yerli rotasyonları da daha geniş. Bu nedenle de Serie A’da daha az yıpranarak Euroleague’de yine başarılı olacaklarını düşünüyorum. Ellerinde Rodriguez, Shields, Delaney, Hines, Melli, Datome gibi ço tecrübeli isimler var ki bunları NBA potansiyelli kısalarla da güçlendirdiler. Dolayısıla bu sezon da Final Four’un önemli adaylarından biri olacaklarını, normal sezonu da 3-6. sıra aralığında tamamlayacaklarını düşünüyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Milano’dan Monaco Baskını Geldi!

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Olimpia Milano konuk olduğu formda rakibi AS Monaco‘yu 80-98’lik …