Güncel Haberler

Takım Analizi: Darüşşafaka’yı Mercek Altına Alalım

Gelecek sezon öncesi koç Ernak ile yola devam etmeye karar veren ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Darüşşafaka, tüm yabancı oyuncularını yeniledi.

Ülkemizi BCL’de de temsil edecek olan ancak hazırlık maçlarında pek iyi sinyaller vermeyen Daçka’nın kadro yapısını ve hedefleri ile beklentilerini birlikte mercek altına alalım yeni sezon öncesi.

Yeni sezonda Daçka’nın direksiyonunda Troy Caupain olacak. Yaz döneminde Euroleague ekiplerinin de gündeminde bulunan bir isimdi. Ulm’de sergilediği çok yönlü performansı koç Ernak yönetiminde de gerçekeştirip takıma liderlik ederken gerektiğinde skor yükünü de çekmesi bekleniyor. Geçen sezon ortaya koyduğu geşişimle artık sadece savunmada değil hücumda da önemli bir silah haline dönüşen Doğuş Özdemiroğlu da koç Ernak’ın en güvendiği isimler arasında yer alıyor ve 1 numarada Caupain ile süreleri paylaşacak. Genç isim Eray Akyüz de bu iki isme destek verecek. 2 numarada ise Kanada liginden gelen Wayne McCullough var. Açıkçası hazırlık maçlarında pek iyi bir görüntü vermedi. Zaten ondan bir yıldız performansı beklenmiyor ama en azından 9s+5r+3a tarzında hedefini istikrarlı bir şekilde sürdürerek takıma çok yönlü katkı vermesi, savunmada da enerjisi ile hep sağlam kalabilmesi gerekiyor. Aslında koç Ernak da ona çok güvenmemiş olacak ki bu pozisyonu 2 tecrübeli isim Can Maxim Mutaf ve Sinan Güler ile güçlü ve alternatifli tutmaya çalışmış.

Forvet rotasyonu Daçka’nın gelecek sezon en güçlü olduğu bölge. 3 numarada Porto Rikolu Isaiah Pineiro hazırlık maçlarında da beklentileri karşılamış, önemli bir silah. Hücumda hem içerden hem dışarıdan tehditi bulunan, atletizmi sayesinde de fark yaratabilen bir isim. Ayrıca savunma tarafında da takımın değerli parçalarından biri olacağını gösterdi. Bu pozisyonu genç oyuncularla desteklemeye çalışacaklar. 4 numarada ise koç Ernak’ın Sakarya’dan da tanıdığı Nathan Boothe olacak. Birleşik Amerikalı oyuncu oyun zekası, dış şut tehditi ve ribaundlardaki katkısyla geçen sezon bu pozisyonda beklentileri karşılayamayan Luther’ın yerini dolduracak ki hazırlık maçlarında da ne kadar doğru bir hamle olduğunu gösterdi. Görkem Doğan ve Troy Selim Şav ile onu desteklemeye çalışacaklar.

5 numarada ise Daçka genel anlamda savunma konusunda sorun çekebilir. Ama hücumda iyi katkı alabilirler. Ligimizi yakından tanıyan, Büyükçekmece ve Bursaspor formalarını terletmiş olan Gabriel Olaseni takımın as uzunu olacak. Onun alçak posttaki etkinliğini ve ribaundlardaki başarılı performansını biliyoruz ama potadan uzaklaştıkça etkisinin azalması ve savunmadaki zaafları geçen sezon Jerrett ile yaşanan problemlerin tekrarlanmasına neden olabilir ki Olaseni’nin onun gibi dış şut tehditi de yok. İki genç isim Berk Atar ile Bora Yaşar ona destek olmaya çalışacaklar ama yeterli olabileceklerini düşünmüyorum.

Daçka’nın bu sezon hem BCL hem de BSL sahnesinde,çift kulvarda zorlu bir mücadele vereceğini düşündüğümüzde ellerindeki kadro derinliğinin yeterli olmayacağını söyleyebilirim. Özellikle yerli rotasyonu zayıf kalmış durumda geçen sezonlara göre. Caupain, Pineiro, Boothe üçlüsünün sezon boyunca diri ve formda olmaları, maç başına 25-30 dakika süreleri kaldırabilmeleri gerekecek. Ayrıca Doğuş ve Can Maxim’den de en üst düzey katkıyı almaları gerekiyor. Özetle geçen sezondan daha iyi bir noktada olabileceklerini düşünmüyorum, normal sezonu 10-14. sıralar arasında bitirebileceklerini düşünüyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …