Güncel Haberler

Takım Analizi: Beşiktaş Icrypex’i Mercek Altına Alalım

ING Basketbol Süper Ligi‘nin köklü ekiplerinden Beşiktaş Icrypex yeni sezon öncesi koç Kandemi yönetiminde kadrosunu güçlendirmeye çalıştı.

Ülkemizi aynı zamanda Şampiyonlar Ligi’nde temsil edecek olan siyah beyazlılar, 3 önemli genç ismi Sadık Emir, Şehmus ve Alperen’i artı skorer Blackmon’u kaybetse de yabancılarını yenileyerek kadroyu ayakta tutmaya çalıştı.

Gelin birlikte Beşiktaş’ın yenilenmiş kadro yapısına ve buna dair hedeflerine, beklentilerine bir göz atalım.

Yeni sezonda takımın direksiyonunda olmasını beklenen isimlerin başında Jordan Boone yer alıyor. Genç guard tam bir oyun kurucu olmasa da takımda bu görevi üstlenecek ana isim olacak ki zaten koç Kandemir’in saf oyun kuruculardan çok bu tarz, skorer özellikleri ön planda olan isimleri tercih ettiğini biliyoruz kariyerleri boyunca. Tecrübeli oyun kurucu Mehmet Yağmur da ona organizasyon konusunda ve kenardan gelerek savunmada ortaya koyacağı enerjiyle yardımcı olacak. Geçen sezon Blackmon’dan aldıkları skorer katkısını bu kez Avrupa tecrübesi olmayan bir isimden, Trevon Bluiett’dan almaya çalışacaklar. Dış şutları ile etkili bir isim ve eğer G-League’deki performansını Avrupa’ya taşıyabilirse BSL sezonunun sürpriz skorerlerinden biri olabilir ama tabiki Whitehead ve Vasturia gibi girişimlerden sonra çok daha riskli bir hamle olduğu da gerçek. Genç Ata da ne kadar yetenekli olduğunu ve bu seviye için hazır olduğunu TBL’deki performansları ile göstermişti. Şimdi kendisini BSL’de kanıtlama zamanı geldi.

Takımın yeni isimlerinden biri olacak Bolivya milli takımının da formasını giyen Josh Reaves de koç Kandemir’in çok şey beklediği isimlerden biri. Her iki kanat pozisyonunda da görev alabiliyor olması rotasyonda ellerini güçlendirecektir. Ancak solak oyuncunun hazırlıkta pek de iyi sinyaller vermediğini söyleyelim. 3 numarada asıl önemli isim Şehmus ve Alperen’in takımdan ayrılmasıyla beraber hazırlık maçlarında sorumluluk alarak beklentileri karşılamaya başlayan Egehan Arna olacak. Solak forvetin çok yönlü performansı ve geliştirmeye başladığı dış şutlarıyla beraber koç Kandemir’in sisteminde en önemli parçalardan biri olacağını rahatlıkla söyleyebiliriz. 4 numarada ve zaman zaman kısa beşlerde pivot pozisyonunda izleyeceğimiz bir diğer yeni yabancı Dedric Lawson da ne kadar önemli bir silah olduğunu ortaya koydu. Hem dışarıdan hem içeriden etkili olabilmesinin yanı sıra ribaundlarda da çok önemli bir silah.

5 numarada ise Alperen’in ayrılmasıyla beraber burada sürenin çoğunu alması beklenen ki hazırlık maçlarında da bu durumu gördüğümüz Ercan Osmani. Geçen sezon sakatlıkların da etkisiyle tam randıman verememişti Ercan ama dış şut tehditi, atletizmi ve her geçen gün geliştirdiği sırtı dönük silahlarıyla önemli bir parça olacak Beşiktaş kadrosunda. Geçen sezon zaman zaman Alperen’in gölgesinde fazlaca kalan Furkan Haltalı için de bu sezon fırsat sezonu olacak diyebiliriz. Hücum silahlarını biraz daha geliştirebilirse Ercan ile birlikte çok faydalı olacağını düşünüyorum.

Beşiktaş geçtiğimiz sezona göre güç kaybetti mi, evet kesinlikle kaybetti. Şehmus, Alperen ve Blackmon yerleri kolaylıkla doldurulabilecek isimler değil. Ancak yeni sezonda da Bone ve Lawson liderliğinde Egehan ile Ercan’ın da gelişimini hızlandırıp doğru şekilde kullanabilirlerse yine can yakacak, BSL’de play-off’u zorlayabilecek bir takım olabilirler. Bluiett ve yerli oyunculardan alacakları performans kritik olacak. Normal sezonu 8-11. sıralar arasında bitirebileceklerini düşünüyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Sarıca, Bodrum Galibiyeti Sonrası Konuştu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Pınar Karşıyaka, Muğla’da konuk olduğu Çağdaş Bodrum Spor karşısında çok zorlandı …