Güncel Haberler

İDDİA: CSKA’nın Hedefinde Tanıdık Bir İsim Var! (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague‘in favorilerinden biri olan son VTB Ligi şampiyonu CSKA Moskova, kadrosunu tanıdık bir isimle güçlendirmek istiyor.

Daha önce ülkemizde Daçka ve Fenerbahçe formalarını da terletmiş olan, geçem sezon NBA’de Charlotte Hornets forması ile izlediğimiz Brad Wanamaker ile ilgileniyorlar Basket Inside’ın haberine göre.

Geçtiğimiz günlerde Rus ekibinin adı Isaiah Thomas ile anılsa da tecrübeli guard bu haberi yalanlamışt.

31 yaşında olan 1.90 metre boyundaki tecrübeli oyun kurucu, Hornets ile 22 maçta ortalama 19.5 dakika süre alırken 6.9 sayı, %12.5 3sayı, 1.8 ribaund, 3.4 asist istatistikleriyle katkı vermişti. Euroleague sahnesindeki son senesinde ise temsilcimiz Fenerbahçe ile 31 maçta 11.3 sayı, 2.7 ribaund, 3.8 asist, 1.3 top çalma istatistikleri ile katkı vermişti.

EDİTÖR YORUMU:

Wanamaker, güçlü fiziği, üstün saha görüşü ve deliciliği ile bilinen bir oyun kurucu. Dolayısıyla Euroleague seviyesi için halen bir yıldız olduğu tartışılamaz. Evet patlayıcı bir ilk adımı yok ama topla süratli bir isim ve önemli bir delici. Özellikle tepe ikili oyunlarında üçlü tehdite sahip olması onu modern basketbolda değerli bir hücum silahı yapıyor. Show-up yapan uzunun üstüne süratle giderek orta mesafeden istediği şutu bulabildiği gibi bir kaç dribbling ile uzunu üstüne çekip sonrasında da adımını geri çekerek üçlüğü gönderebilyor. Özetle, penetre, şut, pas tehditi var tepe ikili oyunlarında. Fazla sıçramadan ama topu en yukarıdan çıkardığı düzgün bir şut mekaniği var. Şut tehditi sayesinde savunmaları üstüne çekerek sonrasında aldatmaları kullanıp anlık potaya gidişlerle onları zor duruma sokabiliyor, fiziksel temastan kaçmayan, teması alıp dengesi bozulmadan pozisyonları bitirebilen ve çizgiye gidip buradan da yüksek yüzdeyle skor üreten bir guard. Topun değerini iyi bilen, ikili oyunlarda pas-şut tercihini doğru yapan bir isim. Devrilen uzunları gerek yerden gerek lob paslarla bsleyebildiği gibi ceza şutörlerini ya da zayıf taraftan kat eden takım arkadaşlarını da sayı paslarıyla buluşturabiliyor.

Savunmada da çalışkan ve sahaya efor koyan bir isim. Yanal hareketliliği iyi ve bu sayede birebirlerde rakipleri ile pota arasında kalabildiği gibi güçlü fiziği sayesinde perdelere de kolay takılmıyor. Aslında pozisyonuna göre bu güçlü fiziğini penetrecileri göğüslemek için kullanması avantajına olacakken o genelde bu fiziksel mücadeleye girmiyor ki dribbling üstünden şut üreten kısaları da arkadan kovalamakta pek başarılı değil… Savunmada artılarından biri zayıf tarafı kapatması oluyor, kanatlara ya da uzunlara kaydığı zaman onları karşısında avantaj sağlıyor. Çabuk ve aktif elleriyle penetre eden kanat oyuncularını hataya zorladığı gibi, pas aralarını iyi sezmesi ile de top çalma potansiyeli yüksek.

CSKA’nın elinde şuanda saf bir numara giyebileceğimiz tek isim Hackett kaldı ve onun da sakatlık problemleri var. Lundberg de daha çok bir combo guard. Dolayısıyla saha görüşü, pasör özellikleri, tecrübesi ve tempoya yatkın oyun tarzı ile takımı organize edebilecek, Clyburn, Grigonis, Shengelia, Milutinov gibi bitiricileri daha verimli hale getirebilecek bir oyun kurucuya ihtiyaçları var. Wanamaker, bu ihtiyaçları karşılayabilecek, üstüne ek olarak da takıma skor katkısı da verebilecek bir guard. Euroleague sahnesinin tozunu yutmuş olmasıyla beraber adaptasyon sorunu da çekmeyeceğini düşünüyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Panathinaikos, Zorlu Belgrad Deplasmanında Farklı Kazandı

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Panathinaikos, Belgrad’da konuk olduğu Kızıl Yıldız‘ı 76-89 gibi farklı …