Güncel Haberler

De Colo, Gelecek Sezon İçin Savunmaya Dikkat Çekti

Fenerbahçe Beko‘nun yıldız oyuncusu Nando De Colo, FB TV’de yayınlanan “Günün Röportajı” programına konuk oldu ve açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçe Beko‘nun yeni sezonda da lideri olacak Fransız guard, takım savunmasına önem çektiği röportajında şu ifadeleri kullandı:

“(Istanball Cup) Çok güzel bir etkinlikti, özellikle kaybettiğimiz kişiyi (Mehmet Faruk Türköz) hatırlamak adına çok anlamlıydı. Taraftarların önüne geri gelip kazanmak da güzeldi.

Geçen sezona çok büyük değişikliklerle başladık. Kimin kalıp kimin gideceği belli değildi. Antrenörümüz ile ilgili belirsizlikler vardı. Sonrasında antrenör belli oldu, yeni oyuncular katıldı. Fenerbahçe taraftarı hem Türkiye’de hem Avrupa’da en iyi olmamızı istiyor. Gerçekçi olup, bu tip durumlarda adım adım ilerlemek gerekiyor. Çok kötü başlamıştık, birbirimizle konuşarak, birlik olarak tekrar güzel bir yol girmeyi başardık. Sonrasında covidden dolayı play offlar öncesi üst üste birçok kişi pozitif oldu. Sezonu istediğimiz gibi bitiremedik. Bu sezon için de aynı sebepleri dikkate almamız gerekiyor. Yine çok fazla değişiklik ve yenilik var. Adım adım gidip inşa etmemeliyiz. Bir anda birçok değişikle başarılı olmak kolay değil.

Aslında çok büyük fark tecrübe, çok fark ediyor. Sezona tecrübeli oyuncularla başlamak çok şey kazandırıyor. Çünkü diğer türlü sezonun yarısı sisteme entegre olmayla geçtiği için adaptasyon süreci oluyor. Genel olarak yeni bir takımın birbirine alışması da uzun bir süreç. Fenerbahçe’de neden olduğunu anlayan oyuncuların olması da çok önemli, süreci hızlandırıyor. Geçen seneyle aslında aynı durumdayız ama daha çok tecrübeli oyuncularımız olduğu için biraz daha iyi durumdayız.

(UNICS Kazan karşısında Pierria Henry’e yaptığı asist) Çok güzel bir andı, tam olarak bunu yapmamız gerekiyor. O an kim uygun durumduysa topu ona vermek gerekiyor. İki pozisyonda da o açık ve hazırdı ben de o şekilde pas verdim.

Herkesten iyi bir şeyler almaya çalışırım ama ne olursa olsun hep kendim olmaya çalışırım. Karakterim de böyle. Hep kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Buraya her gün şevkle geliyorum. Hem kendimin en iyisi hem de takıma en iyimi vermek için. Hep bir sonraki maç hedefimdir.

Koç’un istediği şekilde olmamız gerekiyor. Onun istediği de bir olmamız ve takım olmamız. Savunma en önemli özelliğimiz olacak. Çok baskı yapmamız gerekiyor. Daha çok birebir savunma yapan bir takımız bu sene. Tecrübeli oyunculara sahibiz. En önemli şeylerden birisi aramızdaki iletişim.

3’üncü olimpiyatımdı. Bu sene başarı bizim için orada olmak değildi. Hep madalya için çalıştık. Madalya almak da muhteşem bir tecrübeydi.

Aslında tek bir sözcüğüm veya bir felsefem yok. Hatıralarla yaşa, hayellerle değil. Hayal ettiğiniz şeyleri gerçeğe çevirmeye çalışın. Ben de böyleyim. Birçok şeye açığım. Hiçbir zaman din, politika, o tip şeylere hiç bir zaman girmem. Saygı duyarım. Hiç problem değil. Değişik kültürlere çok önem veririm. Her türlü kitap, film ne varsa öğrenmeye çalışıyorum. İstediğiniz her şeyi yapmaya çalışın, dikkatli ve her şeye açık olun.

Taraftarlara tekrar kavuştuğumuz için çok mutluyum. Buraya ilk geldiğimde, Fenerbahçe’ye gelmenin anlamı; hem kulübün büyüklüğüydü, hem en iyi antrenörle çalışmanın büyüklüğüydü hem de taraftarın büyüklüğüydü. Geçen sene onlarsız geçti. Çok özledik. Hedefimiz her zaman aynı, kupaları almak. Adım adım ilerlememiz gerekiyor. Çok uzun bir sezon var. Güzel bir sezon olacağına inanıyorum. Bu salonu sezon sonuna kadar dolu görmek istiyorum.”

Fenerbahçe Spor Kulübü

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …