Güncel Haberler

İDDİA: Partizan, Lessort ile Görüşmeleri İlerletti (Analiz)

Koç Obradovic’i göreve getirerek 7DAYS EuroCup ve Adriyatik Ligi‘nde iddialı takımlardan biri haline dönüşen Partizan, uzun rotasyonuna takviye yapmak istiyor.

BeBasket’in haberine göre geçen sezon AS Monaco forması ile EuroCup şampiyonluğuna ulaşan Mathias Lessort ile görüşmeleri yoğunlaştırdılar. Hatırlayacağınız üzere Fransız uzun ile eski takımı Kızıl Yıldız da ilgileniyordu ama taraflar arasında bir anlaşma sağlanamadı.

2.06 metre boyunda olan 25 yaşındaki Fransız uzun geçen sezon Pro A’da 31 maçta ortalama 21.7 dakika süre alırken 10.8 sayı, 5.6 ribaund, 2.0 asist, 1.0 top çalma ve EuroCup’da ise 23 maçta ortalama 24.6 dakika sahada kalırken 12.5 sayı, 6.1 ribaund, 1.1 asist, 1.2 blok istatistikleriyle katkı vermişti.

EDİTÖR YORUMU:

Partizan uzun rotasyonuna Smailagic ve LeDay gibi 2 önemli ismi eklemişti yaz döneminde. Ancak hazırlık maçlarında da gördük ki boyalı alanda atletizm ve sertlik anlamında sorunlar yaşayabiliyorlar. Ayrıca Smailagic genç bir uzun ve EuroCup sahnesinde tecrübesi yok, daha doğrusu uluslararası tecrübesi sınırlı. Diğer taraftan LeDay de daha çok 4 numarada görev alabilen, dış şutu ve yüzü dönük tehditleri ile etkili olan, boyalı alanda hücumda iyi olsa da savunmada özel işler vaadetmeyen bir isim.

Koç Obradovic de hazırlık maçlarında pota altındaki bu eksikleri görmüş olacak ki uzun rotasyonuna takviye yapmak istemiş. Fransız uzun yukarıda bahsettiğimiz eksikleri giderebilecek özelliklere sahip. Öncelikle boyalı alanda istenen sertlik ve fiziksel oyun anlamında aranan kan olabilir. Ribaundlar, bloklar gibi konularda da atletik özellikleri ile önemli katkı verecektir. İkili oyun savunmasında koç Obradovic’in ellerinde kendisini daha da geliştireceğini düşünüyorum ki bu alanda çok faydalı olabilecek, takıma seviye atlatabilecek artılara sahip. Smailagic kenardayken takıma atletizmi, enerjisi ve boyalı alandaki etkinliği ile katkı verebilecek, dakikaları dengeleyerek, sahada olduğu zamanlarda takımını geri düşürmeyecek bir uzun olacağını düşünüyorum özellikle EuroCup ve Euroleague tecrübesi sayesinde.

https://youtu.be/cZyRQBWZmk4

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Kızıl Yıldız, Studentski Engelini Güle Oynaya Geçti

Adriyatik Ligi 25. hafta mücadelesinde Kızıl Yıldız konuk ettiği KK Studentski Centar‘ı 94-76’lık skorla güle …