Güncel Haberler

Bray, 29 Yaşında Emekliye Ayrıldı!

Son olarak Panathinaikos forması ile izlediğimiz T.J. Bray aktif basketbol hayatının bittiğini açıkladı.

Normal şartlarda Yunan ekibi ile kontratı devam eden ve Ağustos ayında takıma katılması beklenen Birleşik Amerikalı oyuncunun kişisel sebeplerden dolayı takımdan ayrıldığı kulüp tarafından açıklanmıştı.

Ancak Yeşiller’den gelen açıklamada bu kişisel sebeplerin detayları verilmemişti. Bu ayrılığın sebepleri halen bilinmiyor olsa da Bray, 9 Eylül’de şahsi sosyal medya hesaplarından duyurduğu üzere basketbolu bıraktı.

29 yaşındaki solak guard açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Profesyonel basketboldan emekli olmaya karar verdim. Geçtiğimiz yedi yıl, en acayip beklentilerimin ve hayallerimin ötesine geçti. Yurt dışında oynama fırsatını bulduğum için çok minnettarım. Birlikte geçirdiğimiz bu yolculuk için tüm takım arkadaşlarıma, koçlarıma ve sevenlerime teşekkür ederim. En büyük galibiyetlerde, en kötü mağlubiyetlerde, günde iki kez yapılan idmanların yorgunluğunda her zaman kalbimde özenle saklayacağım özel hatırlarımız oldu. Böyle bir oyuncu olabilmemde sağladığınız ilham için hepinize teşekkürler. Daha da önemlisi, saha dışında yaşadığımız deneyimler için hepinize teşekkürler. Bana yeni kültürleri ve hayat tarzlarını gösterdiniz. İnsan olarak yaşadığım değişimler için çok müteşekkirim.

Keza hedeflerimi ve hayallerimi gerçekleştirme yolunda her adımda beni destekleyen memleketimdeki nişanlıma, aileme, dostlarıma ve tüm sevenlerime de kocaman teşekkürler. Tüm ziyaretleriniz, FaceTime görüşmelerimiz ve mesajlarınız, hiç tahmin edemeyeceğiniz kadar anlamlıydı. Başka bir kıtadaki basketbolu takip etmenin hiç kolay olmadığını biliyorum ama arkamda koca bir dünya dolusu destek olduğunu bilmek, en zor zamanları atlatmamda bana yardımcı oldu.

Umarım yurt dışında yaptığım tüm arkadaşlarım ve ailem hiç hayatımdan çıkmazlar. Her birinizle bir gün görüşmek üzere!”

Eurohoops

Bray, Avrupa’daki kariyerine İtalya Serie A2 ekiplerinden Trapani’de başlamış sonrasında Monferarrato, Brussels, Panathinaikos, Kolossos, Rasta Vechta, Bayern Munich ve Zaragoza takımlarında forma giymişti.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …