Güncel Haberler

Fenerbahçe’de Ali Muhammed’in Durumu Halen Netleşmedi

Gelecek sezon için transfer çalışmalarını tamamlayan ve hazırlık maçlarına çıkacak olan Fenerbahçe Beko‘da tecrübeli oyun kurucu Ali Muhammed‘in durumu halen netlik kazanmış değil.

Özellikle Şehmus transferinden sonra (resmi olarak açıklanması bekleniyor), ING Basketbol Süper Ligi için yerli rotasyonda da ona ihtiyacın oldukça azalmış olması Ali Muhammed nam-ı diğer Bobby Dixon’ın Fenerbahçe Beko‘da kalma ihtimalini bitirmiş durumda.

Sarı lacivertlilerin yeni teknik ekibi onu kadroda düşünmüyor ama ekip içerisinde yer almasına sıcak bakıyorlar. Bununla beraber 38 yaşındaki tecrübeli guard ise henüz emeklilik konusunda bir karar vermiş değil.

Yaz döneminde İstanbul dışından 2 teklif almış ama onları bunları kabul etmemişti. Halen İstanbul kulüplerinden gelecek teklifleri beklerken bir yandan da Fenerbahçe’nin ona teknik ekip için yapacağı teklifin somutlaşmasını bekliyor. Sonrasında da kararını verecek.

EDİTÖR YORUMU:

Koca Yürekli Küçük Adam, Fenerbahçe forması ile Euroleague şampiyonluğu kazanma başarısını gösterdiği gibi BSL’de de bir çok kez şampiyonluk yaşadı. Kariyerinde bu kadar fazla başarı varken, doymuş bir oyuncu olması beklenirken halen hırslı bir şekilde oynamaya devam etmesi elbette güzel. Ancak çocukluğundan başlayarak zor zamanları aşıp, fiziksel dezavantajını da diğer yetenekleri ile kapatmayı bilmiş ve yıldız seviyesine takdirleri toplayarak ulaşmış bir oyuncunun artık genç nesle de bunları aşılamasının, onların eğimitine, gelişimine katkı vermesinin zamanı geldi. Belki bir sezon daha oynayıp güzel bir jübile yapabilir sonrasında, belki de sarı lacivertliler ona sembolik bir kontrat vererek hem teknik ekipte değerlendirip hem de jübilesi için onu son kez bir BSL ya da Euroleague maçında sahaya sürebilirler, bu çözüm hem bu özel oyuncuya bir vefa göstergesi olur hem de onu teknik ekip için motive etmiş olurlar.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Zalgiris’den Baskonia’ya Farklı Tarife

Turkish Airlines Euroleague 31. hafta mücadelesinde Zalgiris Kaunas konuk ettiği Baskonia‘yı 94-76 gibi farklı bir …