Güncel Haberler

Euroleague Yönetimi Yeni Sezon İçin Sağlık ve Güvenlik Protokolünü Yayınladı

Euroleague yönetimi 2021-22 sezonu için bünyesindeki Turkish Airlines Euroleague ve 7DAYS EuroCup orgnanizasyonlarında takip edilmesi gerken sağlık ve güvenlik protokolünü yayınladı.

EuroLeague’in yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

EuroLeague, takım doktorları ve sağlık uzmanları ile gerçekleştirdiği görüşmelerin ardından geçen sezon takip edilen Sağlık ve Güvenlik protokollerinde bazı değişikliklere giderek önümüzdeki 2021-22 sezonunda Turkish Airlines EuroLeague ve 7DAYS EuroCup’ta takip edilecek protokolleri belirledi.

Sağlık ve Güvenlik Protokolü ile organizasyonlarda yer alacak bütün katılımcıların ve paydaşların sağlığını ve güvenliğini korumak için geliştirildi. Bu protokol hazırlanırken lig ve takım doktorlarının yanı sıra 38 takımın hepsine de danışıldı. Bu aşamada takımların ve diğer organizasyonların takip ettiği protokollerden de bazı çıkarımlar elde edildi.

Alınan kararlar şu şekilde:

– Standart hijyen kuralları: El yıkama, sosyal mesafe, maske kullanımı ve havalandırma

– Her salon ve tesisin belirlediği maksimum kişi sayısına mutlaka uyulacak.

– Her takım bir Covid-19 sorumlusu belirleyecek ve eğitici seanslar ile günlük sağlık kontrolü gerçekleştirilecek.

– Her maçtan önce ve sonra oyuncular, koç ekibi ve hakemler PCR testi vermek zorunda. Aşı olan ya da daha önce Covid-19 geçiren kişiler, gerekli izinleri alması durumunda bu testlerden muaf kalabilir. Ancak pozitif vakanın tespit edilmesi durumunda durumları yakından takip edilecek.

– Oteller, ulaşım, hakemler, TV ekipleri ve medya hakkındaki protokoller de güncellendi.

Sağlık ve Güvenlik Protokolü, zaman içerisinde şartların değişmesi durumunda tekrar revize edilebilir.

Hiçbir maç, aşağıda belirtilen tarihlerden daha sonrasına ertelenmeyecek:

• EuroCup Normal Sezonu: 12 Nisan 2022

• EuroLeague Normal Sezonu: 14 Nisan 2022

• EuroLeague Playoffları: 6 Mayıs 2022

. Planlanan tarihte oynanamayan maçlar, belirlenen kısıtlamalar sebebiyle yerel otoriteler tarafından ertelenirse maçların ileri bir tarihe ertelenmesi mümkün. Böyle bir durumda gerekirse maçların farklı bir lokasyonda oynanması gündeme gelebilir.

. Bir normal sezon maçı maksimum 3 kez ertelenebilir.

. Maçların maksimum ertelenme sayısı kadar ertelenmesi ve uygun bir tarih bulunamaması durumunda karşılaşmanın ertelenmesine sebep olan taraf 20-0’lık skor ile hükmen mağlup kabul edilecek.

. Euroleague Basketball, maçların oynanacağı lokasyonun değişmesinin gündeme gelmesi durumunda EuroLeague ve EuroCup’taki ev sahibi takımlarla iş birliği içerisinde olup daha önce onaylanan salonlardan birisine maçı taşıyabilir.

. Eğer bir kulüp, resmi bir yerel veya uluslararası karar olmadan karşılaşmayı çıkmayı reddederse mücadeleyi 20-0’lık skorla hükmen kaybetmiş sayılacak. Bu durumun ikinci kez tekrarlanması durumunda ise organizasyondan ihraç edilecek.

. Bir takımın ihraç edilmesi durumunda, ihracın gerçekleştiği andaki puan durumu kabul edilebilir ya da gerekli takvim ayarlamalarının yapılmasının ardından maçlar devam ettirilerek sonraki aşamaya geçilebilir.

EuroLeague, ilerleyen dönemde yerel otoritelerle iletişim halinde kalacak ve elde edilen yeni bilgiler ışığında protokolü yenileyebilecek.

Kaynak: Euroleague & Eurohoops

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

2023-24 Euroleague Play-Off ve Play-In Eşleşmeleri Belli Oldu

2023-24 Turkish Airlines EuroLeague normal sezonu resmi olarak sona erdi. Dolayısıyla playoff ve play-in eşleşmeleri …