Güncel Haberler

İDDİA: Sırbistan Milli Takımında Pesic’in Ayak Sesleri!

Sırbistan‘ın efsane koçlarından biri olan Svetislav Pesic tam 20 yılın ardından tekrar milli takımın başına geçiyor!

Olimpiyat Elemeleri’nde başarısız bir performans sergileyerek Tokyo biletini kapamayan Sırbistan’da federasyon koç Kokoskov’un geleceğine halen resmi olarak karar vermemiş olsa da milli takımda koç değişikliğine gidilmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Bu konuda Sırbistan ve Avrupa basınında dedikodular giderek artarken öne çıkan isim ise Mozzart Sport’da da yer alan habere göre koç Pesic. İlgili haberde federasyonun da tecrübeli hoca ile görüşmelere başladığı belirtilmiş.

Mozzart Sport koç Pesic’in kendi koç ekibini ve sportif direktörü belirlemesi şartıyla görevi kabul edeceğin, bu konuda görüşmelerin sürdüğünü belirtse de bazı diğer Sırp kaynakları ise tarafların çoktan anlaştığını belirtti.

Eğer taraflar anlaşırse, kurt hoca tam 20 yıl aranın ardından tekrar milli takımın başına geçecek. Daha önce 2000-2002 yılları arasında dağılmadan önceki adıyla Yugoslavya’yı çalıştıan Pesic, 2001’de EuroBasket ve 2002’de Dünya Kupası’nda altın madalya başarısı yaşamıştı ki Dünya Kupası’nda çeyrek final maçında ev sahibi konumundaki ABD’yi eleyerek büyük ses getirmitşi koç Pesic’in takımı.

Bildiğiniz üzere tecrübeli koç son olarak 2018-2020 yılları arasında Barça’yı çalıştırmış, bu dönemde iki kez İspanya Kupası’nı kazanmıştı. 2020’den bu yana ise aktif koçluk yapmıyor.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Hazırlık Maçı: İtalya, 17 Farktan Dönerek Sırbistan’ı Devirdi!

Hazırlık Maçları kapsamında Yunanistan’da düzenlenen Acropolis Turnuvası’nda İtalya, güçlü rakibi Sırbistan karşısında 17 farktan geri …