Güncel Haberler

BSL Maçlarının Yayıncısı Kim Olacak?

Gelecek sezon ING Basketbol Süper Ligi‘nin hangi kanal ya da kanallarda yayınalanacağı halen belli olmadı.

BSL’nin başlamasına artık sayılı haftalar kaldı ama maalesef halen maçları hangi kurluşun yayınlayacağı belli olmadı.

TBF yetkilileri ligin kura çekimi sırasında yaptıkları açıklamalarda yakında yayıncı kuruluşun belirleneceğini dile getirmişlerdi ama halen bir gelişme olmadı.

Elimizdeki son bilgilere göre yapılan ihaleye sadece Saran Holding teklif vermişti ancak TBF’nin beklediği rakamların altında olması nedeniyle bir sonuca varılamamıştı.

Basketfaul’de yer alan habere göre ise TBF, yayın haklarının TRT’de olmasını istiyor ama TRT maçların tamamını yayınlayabilecek durumda olmadığı için bu alternatife gidemiyorlar. Diğer taraftan A Spor devreye girmiş olsa da onların teklifi de TBF’nin beklentilerinin çok altında, bu nedenle alternatifler arasında değiller. Bir diğer opsiyon ise daha önce Sports TV’nin haber olarak ilettiği üzere tıpkı geçen sezon olduğu gibi hakların Tivibuspor’da olması ve haftada en az iki maçın TRT’den yayınlanması. Ancak Tivibu Spor’un ihaleye dahi girmemiş olması bu olasılığı da zorluyor.

Eğer bu seçeneklerden birinde istenen rakamlara çıkılamazsa maçların yayın hakları Saran Holding’e verilecek.

TBF yetkilileri, ING basketbol Süper Ligi’nin yayıncısının birkaç güne kadar belli olacağını belirtti. Bilindiği gibi daha önce yapılan ihalelere sadece Saran Holding teklif vermiş ancak miktarın düşük olması nedeniyle bir sonuca varılamamıştı.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Merkezefendi, Telekom’u Farklı Geçerek Rahat Bir Nefes Aldı

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 24. hafta mücadelesinde Yukatel Merkezefendi Belediyesi konuk ettiği güçlü rakibi …