Güncel Haberler

İDDİA: Bologna’nın Gündeminde Ferrell Var! (Analiz)

Koç Scariolo’yu göreve getirerek hem İtalya Lega Basket Serie A şampiyonluğunu korumak hem de bu sezon 7DAYS EuroCup‘da zafer elde etmek isteyen Virtus Bologna, guard rotasyonuna takviye yapmak istiyor.

İtalyan ekibi aslında guard rotasyonunu Mannion’u transfer ederek tamamlamıştı ama genç oyuncuda tespit edilen bir hastalık sonucu yaklaşık 2 ay sahalardan uzak kalacak olması ve ciddi şekilde kilo vermiş olması kulübü bir alternatif arayışına itti.

Bu noktada La Repubblica’nın haberine göre ise listelerinin başında olan isim geçtiğimiz günlerde Los Angeles Clippers tarafından serbest bırakılan Yogi Ferrell.

1.83 metre boyunda olan 28 yaşındaki oyun kurucu geçen sezon Clippers ile 16 maçta ortalama 7.0 dakika süre alabilmiş, 2.6 sayı, 1.3 asist ile katkı verebilmişti. G-League’de ise Salt Lake City formasıyla 14 maçta ortalama 28.4 dakika sahada kalırken 15.4 sayı, %38.8 3sayı, 2.7 ribaund, 4.0 asist, 1.3 top çalma ile mücadele etmişti.

EDİTÖR YORUMU:

Kuşkusuz en önemli özelliği sürati, çabukluğu ve deliciliği. Tabi çok önemli bir şutör olduğunu da belirtelim, dribbling üstünden yüksek yüzde ile top kullanabilen bir guard. Diğer taraftan skorer özellikleri kadar organizatör yeteneklerinin de olduğunu hatırlatalım, dolayısıyla klasik bir oyun kurucu diyebiliriz onun için. Bencil olmayan, soğuk kanlı ve saha görüşü iyi olan bir lider. Her zaman yüksek enerji ile oynaması, açık alanda takımı iyi yönetmesi, oyunun iki alanında da aktif olması ve basketbol IQ’sunun iyi seviyede olması diğer artıları. NBA’de başarılı olamamasının daha doğrusu istikrarı yakalayamamış olmasının belki de tek nedeni fiziksel dezavantajları. Hem boy hem de fizik olarak sıkıntı yaşıyor. Ama Avrupa sahnesinde bu eksiklerini kapatabilecek yukarıda belirttiğim çok artısı var.

Mannion elbette yeteneği ve sürati ile ne kadar önemli bir potansiyel olduğunu bu yaz İtalya milli takımıyla göstermişti. Ancak tecrübe anlamında zorluk çekebileceğine dair soru işaretleri olduğu da bir gerçekti. Şimdi geçirdiği hastalıkla beraber fiziksel anlamda zorlu bir sürece girmiş durumda. Ferrell ondan çok farklı bir oyun kurucu olsa da sürati ve deliciliği ile onu aratmayacağını ayrıca tecrübe faktörüyle de Teodosic’i daha iyi tamamlayacağını düşünüyorum. Skorer oyunuyla bir numaradan getireceği tehditin rakip savunmaları çok zorlayacağını, ayrıca Teo ile beraber bitirici rolüyle de faydalı olacağını öngörüyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

RESMİ: Beşiktaş’ın Rakiplerinden Lions, NBA Patentli Nwaba ile Anlaştı!

BKT EuroCup‘da temsilcimiz Beşiktaş ile aynı grupta yer alan London Lions kadrosunu NBA patentli bir …