Güncel Haberler

İDDİA: Real Madrid’in B Planı Thomas! (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague ve İspanya Liga Endesa‘nın güçlü şampiyonluk adaylarından Real Madrid, şutör pozisyonunu halen netleştirebilmiş değil.

İspanyol devinin önceliği Jaycee Carroll‘ı takımda tutmak ama tecrübeli şutör halen yeni kontratı imzaladı ve takıma emeklili durumu hakkında bilgilendirme yapmadı.

38 yaşındaki Azerbaycan pasaportuna da sahip olan Birleşik Amerikalı şutör, 2011’den bu yana Real formasını giyiyor ki kulüp tarihinde en fazla forma giyen yabancı oyuncu konumunda.

Basketinside’da yer alan habere göre koç Laso ve ekibinin Carroll’dan olumsuz yanıt almaları durumunda B planları ise hali hazırda halen NBA’de kontrat bulamayan Valencia’nın eski şutörü Matt Thomas.

Birleşik Amerikalı şutörün adı daha önce Baskonia, Olympiakos ve Virtus Bologna ile de anılmış ama somut bir gelişme olmamıştı.

1.96 metre boyunda olan 26 yaşındaki keskin şutör sezona Toronto ile başlamış ama sonrasında Utah’a transfer olmuş ve sezonu burada tamamlamıştı. Kanada ekibinde 25 maçta ortalama 7.6 dakika ve Jazz’da ise 22 maçta ortalama 6.3 dakika süre almıştı, yani NBA’deki istatistikleri pek bir şey ifade etmiyor. Avrupa’da ise son olarak Valencia’da forma giymiş, Endesa’da 29 maçta 11.4 sayı, %48.5 3sayı, 1.6 ribaund, 1.6 asist ve EuroCup’da ise 23 maçta 12.7 sayı, %47.7 3sayı, 1.3 ribaund, 1.7 asist istatistikleri ile katkı vermişti ve gelen şampiyonluğun önemli parçalarından biri olmuştu.

EDİTÖR YORUMU:

Thomas hakkındaki detaylı analizimi sizlerle daha önce BURADA paylaşmıştım.

Koç Laso’nun geçtiğimiz sezonlarda Carroll’dan ne kadar iyi faydalandığını biliyoruz. Müthiş bir profesyonel olan ve tam 10 sezondur takımın formasını giyen böyle bir tecrübenin yerini doldurmak elbette mümkün değil ki zaten bence şuanda Avrupa’da oynayan hiç bir isim onun seviyesinde değil. Ancak kaliteli kumaşı, iyi karakteri, profesyoneli ve çalışkanlığı ile kadife bilek Carroll seviyesine çıkabilecek isimlerden biri de kuşkusuz Thomas. NBA sevdasına kapılmayıp orada harcadığı sezonlar olmasa Valencia’dan sonra onu CSKA, Real, Barça seviyesinde zaten görecektik şimdiye kadar. Elbette bir basketbol sever olarak Carroll’ı bir sezon daha izlemeyi çok isterim ama diğer taraftan Thomas’ın da artık Avrupa’ya dönme zamanı geldi. Bu tarz şutörler çok az yeişiyorlar ve Avrupa basketboluna renk katacağı kesin. Real’in düzeninde direkt olarak Carroll’ın rolünü alamaz elbette ama yüksek tempoda öldürücü üçlükleriyle koç Laso’nun sisteminde önemli yeri olacağı da bir gerçek.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Milano’dan Monaco Baskını Geldi!

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Olimpia Milano konuk olduğu formda rakibi AS Monaco‘yu 80-98’lik …