Güncel Haberler

Deck’in NBA’deki Geleceği Soru İşaretleriyle Dolu!

Geçtiğimiz sezon ortasında Real Madrid’den bonservis karşlılığı ayrılarak NBA‘in yolunu tutan Gabriel Deck‘in yeni takımı Oklahoma City Thunder‘daki geleceği soru işaretleriyle dolu.

Nisan 2021’de Madrid’den ayrılarak Thunder’ın yolunu tutan Arjantinli forvet 10 maçta görev alabilmişti NBA sahnesinde.

Deck, kariyerine NBA’de devam etmek istiyor ve önümüzdeki sezon daha fazla şans bulmak istiyor ancak kontratında bir çok belirsiz ve garanti olmayan konu var.

Öncelikle 1 Eylül itibariyle Thunder onu serbest bırakmadığı için 2021-22 sezonu için kontratının $1.8M kısmı garanti altına alınmış oldu. Ancak Thunder isterse onu 10 Ocak 2022’den sonra hiç bir maçta oynatmayarak kontratından çıkabilir. Bu tarihten sonra bir maçta bile süre alırsa kontratının kalan yarısı sezon sonuna kadar garanti altına alınmış olacak.

Ayrıca 26 yaşındaki Arjantinli forvetin 2022-23 ve 2023-24 sezonları da kontrata göre garanti alaında değil.

Deck, Real Madrid’e €1.5M bonservis kazandırarak NBA’in yolunu tutmuştu ve geçen sezon NBA sahnesinde 10 maçta 8.4 sayı, 4.0 ribaund, 2.4 asist istatistikleri ile mücadele etmişti.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Cleveland, Seriye Farklı Orlando Galibiyeti ile Başladı

NBA Doğu Konferansı play-off ilk tur eşleşmesi birinci maçında 4. seri başı Cleveland Cavaliers konuk …