Güncel Haberler

İDDİA: Bologna’nın Gündeminde NBA Patentli Keskin Şutör Var! (Analiz)

Koç Scariolo’yu göreve getirerek bu sezon da 7DAYS EuroCup‘ı kazanmak hedefiyle yola çıkacak olan son İtalya Lega Basket Serie A şampiyonu Virtus Bologna, kadrosunu NBA patentli bir şutör ile güçlendirmek istiyor.

SDNA’nın haberine göre listelerinin başında ise eski Valencialı, son olarak Utah Jazz forması ile izlediğimiz Matt Thomas ile ilgileniyorlar.

1.96 metre boyunda olan 26 yaşındaki keskin şutör sezona Toronto ile başlamış ama sonrasında Utah’a transfer olmuş ve sezonu burada tamamlamıştı. Kanada ekibinde 25 maçta ortalama 7.6 dakika ve Jazz’da ise 22 maçta ortalama 6.3 dakika süre almıştı, yani NBA’deki istatistikleri pek bir şey ifade etmiyor. Avrupa’da ise son olarak Valencia’da forma giymiş, Endesa’da 29 maçta 11.4 sayı, %48.5 3sayı, 1.6 ribaund, 1.6 asist ve EuroCup’da ise 23 maçta 12.7 sayı, %47.7 3sayı, 1.3 ribaund, 1.7 asist istatistikleri ile katkı vermişti ve gelen şampiyonluğun önemli parçalarından biri olmuştu.

EDİTÖR YORUMU:

Thomas, Valencia formasıyla EuroCup sahnesinde takımıyla beraber zirveye çıkmış, şutör hatta skorer özelliklerini, özellikle istikrarlı peformansını net olarak Avrupa sahnesinde kanıtlamış bir isim. Sahanın her yerinden hem dribbling üstünden hem de ceza atışlarında yüksek yüzdeye sahip bir isim. Perdelerde çıkarak gelip bulduğu yakala-at pozisyonlarında da çok başarılı. Ayrıca NBA’de şutlarına önlem alınmasıyla beraber fake ve aldatmacalarını çok geliştirdi, üstüne çıkan savunmaları akıllıca ekarte edip penetre üstünden orta mesafeler bulabiliyor, hatta direkt potaya atak ederek koridorları da iyi değerlendiriyor. Çembere gitmeyi arttırdıkça artık çizgiye daha çok geliyor ki buradan da çok yüksek bir yüzdeye sahip zaten. Oyun zekası yüksek ve pasör özellikleri de var, bencil bir skorer değil.

Gelelim eksilerine. Her ne kadar penetre frekansını arttırsa da halen sadece şuta dayalı, tek yönlü bir hücum silahı demek yanlış olmaz. Penetre ve pas silahlarını daha tehditkar, daha istikrarlı bir hale getirmeli. Ribaundlara her zaman konsantre değil, fokusunu kaybettiği anlarda havuza düşen topları bile takip etmekte sorun yaşıyor. Diğer taraftan ortalama bir atlet ve pozisyonuna göre çabukluk konusunda sıkıntılar yaşayabiliyor. Bu da karşısındaki delici ve hareketli durdurmakta başarısız olmasına neden oluyor, zekası ve oyun bilgisi ile savunmdaki bu açıklarını kapatmaya çalışıyor.

Thomas, EuroCup seviyesi için ne kadar önemli bir silah olduğunu 2019 yılında şampiyonluğa ulaşan Valencia’da zaten kanıtlamıştı. NBA’de hem fiziksel olarak kendisini geliştirdi hem de artık şut tehditinin yanı sıra potaya da atak etmeye başladı. Dolayısıyla onun Avrupa seviyesinde komple bir skorer dönüşebilmek adına önünde kısa bir yol kaldığını düşünüyorum. EuroCup’da Bologna ile finale kadar çıkabilirse bir sonraki sezon ama Bologna ile ama başka bir takımda onu kesin Euroleague sahnesinde göreceğimizi düşünüyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

RESMİ: Bologna, Tecrübeli Guardı Hackett ile Kontrat Yeniledi

Turkish Airlines Euroleague ekiplerinden Virtus Bologna, tecrübeli guardı ile kontrat yenilediğini açıkladı. İtalya Lega Basket …