Güncel Haberler

Cleveland, Cedi’nin Takası İçin Görüşmelere Başladı

ABD basınında yer alan haberlere göre Cedi Osman, yeni sezon Cleveland Cavaliers forması ile girmeyebilir.

NBA’de son sezonların en kötü performans sergileyen takımlarından biri olan Cavs’ın elinde üzerine yeni bir yapılan kurabileceği Darius Garland, Isaac Okoro, Evan Mobley, Jarrett Allen gibi genç isimler var.

Dolayısıyla ellerinde böyle iyi ve potansiyelli bir çekirdek varken kadrolarının kalanında da değişime gitmek istiyorlar.Bu bağlamda da takımdaki bir çok oyuncu için takas görüşmelerine başladılar.

Hoops Wire’da yer alan habere göre ise Cavs’ın takas görüşmelerinde en çok öne çıkardığı isimler Larry Nance Jr., Collin Sexton, Kevin Love ve milli oyuncumuz Cedi Osman.

Elinde Mobley ve Allen gibi iki genç, potansiyelli uzun bulunan Cavs, doğal olarak Nance ve Love için iyi bir paket alarak onların yüksek maaşından da çıkmak istiyor.

Diğer taraftan 24.3 sayı ortalaması ile oynaya Sexton takımın en skorer ismiydi ama çaylak kontratı sona erecek ve ciddi bir maaş alacak. Cavs ise ona böyle bir yatırım yapmak istemiyor, bu nedenle de çaylak kontratı bitmeden onu bu sezon elden çıkararak en azından karşılığında takıma takviye yapmak istiyor.

26 yaşındaki milli oyuncumuz Cedi’nin ise bu sezon performansı hayli düştü, 59 maçta ortalama 25.6 dakika süre alırken 10.4 sayı, %30.6 3sayı, 3.4 ribaund, 2.9 asist istatistikleriyle katkı verebilmişti. Lebron’un ayrılması sonrası başta Sexton olmak üzere guardların adeta sokak basketbolu oynayarak bireysel istatistiklerini ön plana koyduğu bir takıma dönüşen Cavs’da verimliliği ciddi şekilde düşmüş durumda. Dolayısıyla ona da bir değişim iyi gelecektir. Umarız forvet rotasyonunda kendisine yer bulabileceği bir takıma giderek istediği süreleri ve rolü alabilir.

Cedi’nin önümüzdeki 3 sezon için kontratı devam ediyor ve sırasıyla her yıl $8.1M, $7.4M ve son yıl 29 Haziran’a kadar serbest bırakılmazsa garantiye dönüşecek $6.7M kazanacak.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Denver, Hawks’ı Ezdi Geçti!

NBA Batı ekibi Denver Nuggets konuk ettiği Doğu ekibi Atlanta Hawks‘ı 110-142’lik skorla adeta ezdi …