Güncel Haberler

RESMİ: Tofaş’dan Bulgaristan’a

Bulgaristan ekibi Balkan Botevgrad, kadrosuna genç bir Türk forvet eklediğini duyurdu.

Geçen sezon Tofaş forması giyen uzun forvet Alihan Demir ile gelecek sezon için anlaştıklarını duyurdular.

2.06 metre boyunda 25 yaşındaki Demir, geçen sezon BSL’de 26 maçta ortalama 10.2 dakika süre alırken 3.5 sayı, 1.7 ribaund istatistikleriyle katkı vermişti.

Maliye Milli Piyango alt yapısından yetiştikten sonra NCAA’de Central Wyoming, Drexel ve Minnesota Üniversitesi formalarını giyen genç forvet, profesyonel kariyerine ise geçen sezon Tofaş’da başlamıştı.

BSL’de yeniden yapılanan bir çok takımın yerli rotasyonunda kendisine rahatlıkla yer bulabilecekken o da bir çok genç oyuncumuz gibi kendisini yetiştirebilmek adına yurtdışına gitmeye karar verdi. Bulgaristan bir basketbol ülkesi olmasa da Balkan takımının alt yapıya önem verdiğini biliyoruz. Umarız gelişimini orada sürdürüp ileride milli takım seviyesine çıkabilir. Geniş rotasyonda milli takımda ihtiyacımız olan 4 numaralı pozisyon için kaliteli kumaşıyla gelecek vaadeden isimlerden birisi.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Tofaş, Daçka’ya Evindeki İlk Yenilgiyi Tattırdı

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 9. hafta mücadelesinde Tofaş, konuk olduğu Darüşşafaka Lassa‘yı 76-82’lik skorla …