Güncel Haberler

Obradovic: “NBA, Avrupalı Koçları Sevmiyor.”

Avrupa basketbolunun efsane koçlarından biri olan Zeljko Obradovic, yazın büyük sürprizlerinden birine imza atarak Euroleague’de bir takım çalıştırmak yerine 1991’de koçluk kariyerine başladığı Partizan‘a geri dönmüştü.

Duayen koç, dönüş süreci ile ilgili BH Basket’e detaylı açıklamalarda bulundu.

Obradovic, ilk kez Euroleague şampiyonluğu kazandığı Partizan’a geri dönüşüyle ilgili şu ifadeleri kullandı:

1991’de durum farklıydı çünkü geceden sabaha koç oldum. Oturdum, düşündüm ve en sevdiğim kulübe dönmekten daha iyi bir motivasyon olmadığına karar verdim. Artık geri dönüp bana çok şey katan Partizan için bir şeyler yapmamın zamanı gelmişti.

Her şeyden önce Partizan’a karşı duyduğum hisler geri dönüş kararımda etkili oldu. 28 yıldır yurt dışında yaşıyorum, bunun da payı oldu. Bir süre evime dönüp sevdiğim insanların etrafında olma fikri, içimde ilgi uyandırdı. Tabii ki en önemlisi Partizan’a duyduğum aşk oldu.

BH Basket & Eurohoops

Obradovic‘in Partizan’a dönüş kararını “riskli” olarak değerlendiren Dusko Vujosevic’in açıklaması ile ilgili ise şöyle konuştu:

Dule, Partizan’ı çok seviyor. Benim de koçumdu, sonra meslektaş olduk. Birbirimizi ne zaman görsek Partizan’ı konuşuyoruz. Sevgi ve sağlam bir tutku ile çalıştığınız zaman riski nerede bilmiyorum. Risk ancak birileri takım ve benim elimizden geleni verebileceğimizi düşünmüyorsa vardır. Her zaman bu konuda ısrarlı olacağım. Ben burada bir risk göremiyorum. Geçmişe bakmıyorum, bu benim için yeni bir başlangıç.

BH Basket & Eurohoops

Adriyatik Ligi’nin EuroLeague’de yalnızca tek takıma sahip olması ile ilgili ise Obradovic’in görüşleri şöyle:

EuroLeague’den söz ettiğimiz zaman her şeye, kimin lisans alması gerektiğine ve diğer tüm faaliyetlere karar veren 11 takımdan bahsediyoruz. Umarım bu da değişecektir. Ekonomik açıdan da sportif açıdan da bunun en iyi organizasyon olduğu açık. EuroLeague, takımların devamlılığını istiyor. 1-2 yıl kalıp ayrılmalarını değil.

BH Basket & Eurohoops

Milli takımlardan teklifler aldığını söyleyen Obradovic, şunları aktardı:

Birçok milli takımdan teklif aldım. Herkese de kendi ülkem dışında milli takım çalıştırmayacağımı söyledim. O hikaye benim için 2005’te bitti.

BH Basket & Eurohoops

NBA’den teklif alıp almadığı sorulan Obradovic, şu yanıtı verdi:

Hiç ciddi bir teklif olmadı. Bir yıl, görüşme için teklif aldım. Ben böyle mülakatları kabul etmiyorum çünkü benimle ilgili her şey biliniyor. 2012’de Dimitris Itoudis ile birlikte Detroit’in antrenmanlarını takip ettim. Dumars’ın daveti üzerine gitmiştik. Benim için dev bir deneyim oldu. Birbirimizden bir şeyler öğrendik. NBA, Avrupalı koçları sevmiyor. Avrupa’dan bir koçun ayrılıp da NBA’de takım çalıştırdığını görmedik.

BH Basket & Eurohoops

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Cleveland, Seriye Farklı Orlando Galibiyeti ile Başladı

NBA Doğu Konferansı play-off ilk tur eşleşmesi birinci maçında 4. seri başı Cleveland Cavaliers konuk …